cluClub Brugge
kvkKV Kortrijk
Datum: 21/11/2020 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge zet stug Kortrijk opzij en behoudt de leidersplaats dankzij acrobatische Noa Lang
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Brugge
| 178 reacties

Club Brugge stuurt KV Kortrijk met het kleinste verschil naar huis

Club Brugge zet stug Kortrijk opzij en behoudt de leidersplaats dankzij acrobatische Noa Lang

Club Brugge heeft voor het eerst sinds 4 oktober nog eens de volle buit thuis kunnen houden. De landskampioen had het niet onder de markt tegen de Kerels, maar Noa Lang zorgde op acrobatische wijze voor de krappe 1-0 eindstand. Blauw-zwart blijft leider, Charleroi kan nog op gelijke hoogte komen.

Club Brugge had net voor de interlandbreak nog eens kunnen winnen in de competitie. De laatste thuisoverwinning dateerde alweer van 4 oktober toen Anderlecht met 3-0 wandelen werd gestuurd. Tegen Kortrijk moesten en zouden de drie punten nog eens in Fort Jan Breydel moeten blijven, maar elf stugge Kerels lieten dat niet zomaar toe.

De Ketelaere als linksachter

Philippe Clement moest achterin puzzelen. Sobol zat in quarantaine en Ricca was out en dus probeerde hij De Ketelaere uit op de linkerflank. Diatta nam rechts plaats. Lang en Badji waren de meest offensieve spelers. De thuisploeg probeerde het mes op de keel te zetten en dat leverde al meteen veel druk op.

Diatta en Mata konden geregeld een voorzet voor de kooi gooien, maar die vlogen geregeld voorbij het pak. De beste kans kwam na een individuele actie van Lang. Na een lange rush besloot hij te centraal, recht op de debuterende Servische doelman Marko Ilic (22). Een slap schotje van Vanaken kon hij rustig opvangen.

Brugge
Ilić Marko

De Kortrijkse organisatie stond, maar het ontbrak hen aan scherpte op de tegenprikken. Gueye maakte verkeerde keuzes, Stojanovic leed balverlies. Ocansey stond verdedigend goed zijn mannetje tegen Diatta en kwam er aanvallend nauwelijks uit. Toen Sainsbury iedereen verraste met een loopactie door het centrum -niemand viel hem aan- zag hij zijn schot gekeerd onschadelijk gemaakt worden door de vuisten van Mignolet.

Brugge

Acrobatische Lang

De kansen waren schaars voor Club, de afwerking moest beter. Badji, niet goed in de match, dook kort na de rust op voor de neus van Ilic. Dan komt er eens een grote kans en trap je naast de bal… Ook Rits greep zich bij de haren toen hij vanop zo'n meter of tien in de handen van de doelman besloot.

Niet lang na zijn misser werd Badji naar de kant gehaald voor Krmencik. De Tsjech stond er nog geen minuut op of hij mocht al vieren voor de goal van Lang. De Kerels kregen het leer niet weg achterin in de Nederlander profiteerde op acrobatische wijze.

Lang Noa

Voor de 21-jarige Lang was het al zijn derde competitiedoelpunt in vijf wedstrijden voor blauw-zwart. Diatta bood Vormer nog een grote kans aan, maar hij trapte over. Kortrijk voerde de druk op en bij de thuisploeg hadden ze bang voor het scenario van tegen KV Mechelen - van 2-0 naar 2-2.

Brugge

Van der Bruggen kwam nog tot twee keer toe in schietpositie, maar besloot pal op Mignolet en over de goal. De drie punten bleven nog eens in Jan Breydel, waardoor Club aan de leiding blijft. Kortrijk zakt wat weg in het klassement en ziet de kloof met de top-8 wat groter worden.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge
  Speler G Beoordeel
10 Lang NoaA 76' -
11 Diatta Krepin   81' -
17 Deli Simon 90' -
20 Vanaken Hans 90' -
25 Vormer Ruud 90' -
26 Rits Mats 90' -
27 Badji Youssouph 59' -
44 Mechele Brandon 90' -
77 Mata Clinton 90' -
88 Mignolet Simon 90' -
90 De Ketelaere Charles 90' -
  Bank G Beoordeel
5 Kossounou Odilon 9'  
9 Krmenčík Michael 31' -
14 Okereke David 14' -
KV Kortrijk KV Kortrijk
  Speler G Beoordeel
Jonckheere Michiel 86' -
Ilić Marko 90' -
4 Dewaele Gilles 90' -
5 Sainsbury Trent   90' -
6 Rougeaux Lucas 90' -
7 Mboyo Ilombé 90' -
11 Stojanovic Jovan   70' -
14 Van der Bruggen Hannes   90' -
17 Gueye Pape Habib 90' -
23 De Sart Julien 90' -
51 Ocansey Eric 89' -
  Bank G Beoordeel
2 Golubović Petar 1'  
41 Van Den Bossche Yani 4'  
76 Derijck Timothy 20' -
Herbeleef Club Brugge - KV Kortrijk

Vooraf

Jupiler Pro League