Charles De Ketelaere - kersvers Rode Duivel én linksback: "Hij heeft het fantastisch gedaan"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Brugge
| 18 reacties

Charles De Ketelaere depanneerde op de linksachter bij Club Brugge

Charles De Ketelaere - kersvers Rode Duivel én linksback: "Hij heeft het fantastisch gedaan"

Door de onbeschikbaarheden van Eduard Sobol en Federico Ricca moest Philippe Clement op zoek naar een alternatief op de linksachter. Hij koos uiteindelijk voor Charles De Ketelaere en was tevreden met de prestatie van zijn Rode Duivel.

Wat een bizarre periode voor Charles De Ketelaere. Tegen Zwitserland maakte de 19-jarige aanvallende middenvelder zijn debuut bij de Rode Duivels en enkele dagen later zag hij een EK-ticket door zijn neus geboord worden met de Jonge Duivels.

Hij heeft er slechts één training op kunnen oefenen.

Teruggekeerd bij Club Brugge moest hij op de linksachter depanneren voor de afwezige Eduard Sobol (covid-19) en Federico Ricca (geblesseerd). Philippe Clement was in zijn nopjes met de prestatie van De Ketelaere.

"Hij heeft het fantastisch gedaan", stak Clement van wal. "Zeker omdat hij er nog nooit heeft gespeeld en er in slecht één training op te kunnen oefenen. Knap dat hij als aanvallende speler veel duels won en goed verdedigend werk deed én voor gevaar bleef zorgen voorin. Ook fysiek was hij sterk", aldus een "heel tevreden" Clement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties