gnkKRC Genk
usgUnion SG
Datum: 03/02/2024 20:45
Speeldag: Speeldag 24
KRC Genk blijft achter met 2 op 12 na nieuwe nederlaag tegen Union SG dat voorsprong blijft uitbreiden
Brandon Morren vanuit Cegeka Arena
| 84 reacties

Union SG heeft zaterdagavond met 0-1 gewonnen op het veld van KRC Genk. Een kopdoelpunt van Amoura volstond voor de overwinning.

Zaterdagavond kregen we de eerste topper van de speeldag te zien met KRC Genk-Union. Wouter Vrancken dropte Sobol een eerste keer in de basis. El Khannouss keerde terug van de Afrika Cup en mocht starten. Alexander Blessin behield het vertrouwen bij Union.

Na een saaie eerste vijf minuten werd het toch Racing Genk dat de wedstrijd in handen begon te nemen. De thuisploeg kon enkele keren aanvallen, maar vooraan werd er telkens voor eigen succes gekozen, wat niet best uitdraaide.

Nadien nam Union het spel over en werden de Brusselaars de gevaarlijkste ploeg op het veld. Genk probeerde wel, maar kon steeds minder vooraan geraken. Vandevoordt moest nog een geweldige redding doen nadat Puertas ontsnapte in het strafschopgebied.

Sobol Eduard - Puertas Cameron
© photonews

Na de rust bleven beide ploegen wat aan elkaar gewaagd. Al was Union wel wat gevaarlijker dan Genk. De thuisploeg moest meer terugzakken waardoor Union enkel maar meer kansen kreeg.

Uiteindelijk was het dan ook Amoura die de openingstreffer kon maken, met het hoofd, op een vrije trap van Puertas. Pijnlijk slecht verdedigd van Genk als de kleinste van het veld met de kop kan scoren op deze manier.

Logischerwijs gingen de Limburgers op zoek naar de gelijkmaker nadien. Die kwam er echter niet. Paintsil trapte nog voorlangs van dichtbij na een goede rush over de flank. Verder trapte Nkuba van dichtbij over, vlak voor het einde.

KRC Genk blijft zo achter met 2 op 12, Play-off 1 halen wordt nog een opdracht. De Limburgers staan momenteel zesde in het klassement met 36 punten. Union blijft heel ruim alleen op kop staan met 58 punten.