Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Regenboogstadion
Anderlecht struikelt bij Zulte Waregem
Kristof Blomme

Anderlecht is er niet in geslaagd om de goede vorm van de voorbije weken verder te zetten. De Brusselaars gingen met 1-0 onderuit bij Zulte Waregem. Paars-wit telt nu opnieuw elf punten achterstand op leider Club Brugge.

Anderlecht kon, mits winst bij Zulte Waregem, een goede zaak doen. Van de ploegen voorin in het klassement had immers enkel Club Brugge weten te winnen. Anderlecht begon het best aan de partij. Eerst probeerde Pieroni het van ver, maar hij kon Bossut niet bedreigen. Even later stond Polak aan het kanon, maar zijn poging vloog net naast. Op het kwartier stak de thuisploeg voor het eerst de neus aan het venster en het was meteen raak. Roelandts bracht de bal voor doel, waar Leye Van Damme aftroefde en knap inkopte. Anderlecht was even van de kook door die achterstand en kon nog moeilijk dreigen. Op het halfuur kreeg Vlcek toch een goede mogelijkheid. De Tsjech moest, oog in oog met Bossut, echter te ver uitwijken, waardoor scoren onmogelijk werd. In de slotfase van de eerste periode verlengde Pieroni een voorzet, maar Vlcek kon er net niet voldoende bij om Bossut te verslaan.

In de tweede helft probeerde Zulte Waregem het laken helemaal naar zich toe te trekken. Vooral invaller Barrios zette enkele knappe acties op. Aan de overkant kon Anderlecht nog amper dreigen. Een andere invaller, Chatelle, probeerde het van ver, maar hij faalde. Tien minuten voor affluiten mocht Minne een hoekschop trappen. Hij krulde de bal rechtstreeks naar doel, waar Zitka het leer nog net kon wegtikken. In de laatste vijf minuten kreeg Anderlecht toch wat mogelijkheden op de gelijkmaker. Een voorzet van Van Damme werd door Polak teruggelegd, maar Vlcek liet de wenkende kans liggen. Nog geen minuut later beroerde doelpuntenmaker Leye de bal met de hand in het strafschopgebied. Hassan nam zijn verantwoordelijkheid, maar de Egyptenaar zag de bal op de binnenkant van de paal stranden. Aan de overkant vond Barrios Meert , maar hij trapte net naast de kooi van Zitka. Ei zo na viel voor Anderlecht nog een bal binnen. Bossut bokste een voorzet-schot van Boussoufa uit zijn doel. Anderlecht ging onderuit en mag de titelambities stilaan definitief opbergen.