Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Achter de Kazerne
Standard wint ook in Mechelen
Kevin Vanbuggenhout

In een uitverkocht Veoliastadion maakte KV Mechelen zich op voor de komst van leider Standard. Steven Defour maakte zijn comeback bij Standard. De Rouches wonnen met 0-1 en zetten zo een nieuwe stap richting titel.

KV Mechelen moest het doen zonder Kenny Van Hoevelen die out was door een verrekking aan de hamstrings. Noukeu moest ziek afhaken. In de verdediging kwamen Asare, Mellemans en Boussaidi terug. Met Maxime Biset werd er gekozen voor meer gestalte op het middenveld. Dunkovic zat op de bank. Standard verwelkomde aanvoerder Steven Defour terug in de ploeg. Dufer was onbeschikbaar wegens een voetblessure en Toama was ziek. Mbokani was geschorst en dus werd er vooraan geopteerd voor het duo Jovanovic - De Camargo.

Het eerste gevaar kwam van KV Mechelen met een kopbal die naast ging. Standard leek na tien minuten de score te openen. Een voorzet van Goreux kwam aan de tweede paal bij Witsel die dè kans op de 0-1 kreeg. Renard had nog een geweldige reactie in huis, maar klemde de bal pas nadat die de doellijn had overschreven. De lijnrechter had dit anders gezien en dus bleef de brilscore op het bord. Vier minuten later was KV Mechelen enorm dicht bij een voorsprong. Een vrije trap van Mellemans spatte uiteen op de deklat. KV Mechelen was niet te verlegen om intiatief te nemen en zou nogmaals dreigen op stilstaande fase. Vleminckx kopte een hoekschop binnen, ware het niet dat Goreux redding bracht op de lijn. De wedstrijd ging goed op en neer met twee ploegen die elkaar in evenwicht hielden. Aan beide kanten waren er ook een aantal mooie kansen. Op het halfuur was Standard weer aan de beurt. Biset speelde tekort terug op een ploegmaat en Jovanovic ging er met de bal vandoor. De Serviër sneed tussen de vier KVM-verdedigers in en ging recht op doel af. Jovanovic besloot naast. Met het einde van de eerste helft in zicht kreeg Standard meer greep op het middenveld en werd er meer op de Mechelse helft gespeeld. Witsel speelde Goreux aan en deze schoot naast. Standard zag wel centrale verdediger Sarr uitvallen. Sarr werd weggedragen op een brancard. Hij werd vervangen door Mulemo. In de blessuretijd van de eerste helft was Standard nog een keer dicht bij een voorsprong. Renard kon niet bij een goede vrije trap van Defour en Fellaini kopte naast. 0-0 na een al bij al gelijkopgaande eerste helft en het had evengoed 2-2 kunnen zijn.

Maar Standard ging doorduwen in de tweede helft. Een kopbal van De Camargo ging ver naast. Drie minuten later was Standard al dichter bij een doelpunt. Witsel legde terug op De Camargo die naast schoot. Een minuut nadien kreeg KV Mechelen een unieke kans om op voorsprong te komen. Asare pakte uit met een fantastische actie en snelde op links onder andere voorbij Goreux. Asare leverde ook nog eens de perfecte voorzet af, Imschoot schoof de bal net naast. Standard schudde meteen weer wakker. De Camargo legde af voor Fellaini en hij knalde over. Standard nam de wedstrijd in handen. Op het uur ontsnapte KV Mechelen tot tweemaal toe aan een achterstand. De Camargo kopte een voorzet van Marcos Camozzato tegen de dwarsligger. Jovanovic haalde de bal nog om, maar Ivens kopte weg op de lijn. KV Mechelen kwam weer beter in de wedstrijd. Espinoza tikte een lage vrije trap van Mellemans in hoekschop. Aan de andere kant week een schot van De Camargo af en ook hier ging de bal in hoekschop. Twaalf minuten voor het einde sloeg Standard toe. Na een slimme pass van Goreux kon Jovanovic doorgaan. Hij zette Ivens te kijk en werkte beheerst af: 0-1, verdiend voor Standard. Mechelen had geen reactie meer in huis en de laatste kans was voor Standard, maar het bleef 0-1.

Met de verplaatsing naar KV Mechelen wist Standard alweer een moeilijke klip te omzeilen. Standard lijkt stilaan onstuitbaar in zijn eindsprint naar de titel. De voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge bedraagt voorlopig 10 punten. KV Mechelen leed zijn eerste thuisnederlaag na de winterstop en zakt naar de 12de plaats.