Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jan Breydel
Moeizame overwinning voor Club
Rita De Meyer

Club Brugge heeft haar perfecte score, 9 op 9, beet. Al kostte het de Bruggelingen wel bloed, zweet en trainen. Ivan Leko bezorgde opnieuw vanop de penaltystip voor de winnende treffer.

Een verdiende overwinning voor blauw-zwart dat het zich vandaag eigenlijk alleen maar zelf moeilijk heeft gemaakt. Na een vroeg openingsdoelpunt van Antolin Alcaraz lieten de Bruggelingen Sint-Truiden veel te makkelijk in de wedstrijd komen. Cephas Chimedza ging op wandel in de Brugse defensie en liet Stijnen kansloos. Niet veel later strafte Adamo Coulibaly een flater van de Brugse defensie genadeloos af: 1-2. De verdediging lijkt weer de achilleshiel van Club Brugge.

Club was tussendoor zelf al dicht bij een tweede doelpunt geweest, maar het vizier van Ivan Leko staat nog niet zo scherp als dat van Bosko Balaban vorig jaar. Na de 1-2 bleef Club proberen. Pressie en inzet, dat wel. Maar blauw-zwart ging te overhaast te werk en slaagde er niet meer in om de bezoekende doelman te bedreigen.

Na de rust slaagde Brugge er wel in om voor doelgevaar te zorgen. Na twee minuten was het zelfs al raak. Karel Geraerts zette een mooie aanval op via Michael Klukowski en scoorde zelf op aangeven van Sterchele de gelijkmaker. Sint-Truiden stond van dan af nog maar met één opdracht op het veld: een punt pakken.

Met de steun van het publiek bleef de thuisploeg er echter voor gaan. Djokic trof eerst nog de lat en Sterchele tikte een mooie pass van Leko over doel. Maar in de 72e minuut mochten de Brugse supporters dan toch juichen. Geraerts werd in de zestien neergetrokken door Peter Delorge. Scheidsrechter Joeri Van de Velde, die ondertussen het Brugse publiek op de nek had gehaald, legde de bal op de stip. Leko zette de strafschop, net als op Het Kiel, feilloos om. De psychologische tik van Matthijssen is een feit.