Datum: 11/08/2023 20:45
Speeldag: Speeldag 3
Antwerp maakt zwak Kortrijk met de grond gelijk en wint met 6-0

Regerend landskampioen Antwerp heeft tegen KV Kortrijk vertrouwen getankt. De Great Old won overtuigend met 6-0 van De Kerels. Uitblinker Vincent Janssen was goed voor drie doelpunten.

Antwerp snel vomfortabel op voorsprong

Na het verlies tegen Anderlecht en de magere 1-0 tegen Cercle na een own goal, kon Antwerp wel een klinkende overwinning gebruiken. Die kwam er ook tegen een zwak KV Kortrijk.

Al na 10 minuten stond het 1-0 voor Antwerp na een aanval uit het boekje vanop links. Avila zette uiteindelijk voor richting Janssen. De Nederlander kwam perfect voor zijn man om het leer in de verste hoek binnen te duwen.

Kortrijk geeft het meermaals zelf weg

Net zoals op de eerste speeldag, hielp de Kortrijkse defensie de tegenstander aan een doelpunt. Ditmaal wou Radovanovic de bal wegwerken maar raake hij Wasinski die de bal met de borst in doel devieerde. Kortrijk wist niet uit welk hout pijlen maken, kwam amper in het spel voor en kreunde.

Want Antwerp stopte niet met zoeken naar doelpunten. Eerst via een ingestudeerd nummertje op een vrije trap dat deed denken aan Nederland-Argentinië op het WK maar Ekkelenkamp raakte niet voorbij Vandenberghe. Vervolgens hielp linksachter Oprut een handje door de buitenspelvalop te heffen voor Vincent Janssen aan de andere kant van de 16. De geblondeerde spits legde de 3-0 simpel binnen.

Antwerp Kortrijk
© photonews

En nog was het niet gedaan voor de rust. Ondrejka schudde makkelijk De Neve van zich af, kwam naar binnen en legde af tot bij Kerk die zijn eerste treffer van het seizoen kon maken.

© photonews

Geen gas terug

Still kon zijn manschappen tijdens de rust duidelijk neit genoeg inspireren want KV Kortrijk kwam opnieuw met makke benen uit de kleedkamer. Na enkele keren snuffelen rond de 16 kon Balikwisha de bal afsnoepen bij Mehsattou. Janssen pikte op, rukte op en werkte af: 5-0 en de derde voor Janssen.

© photonews

Van Bommel besloot om te wisselen en daar bedanke Muja gretig voor. Net zoals vorig seizoen was hij ook nu goed voor een doelpunt tegen KV Kortrijk. Hij ging zelf de bal ontfutselen aan de 16 en krulde de 6-0 heerlijk in de bovenhoek.

Een vrijdagavond om snel te vergeten voor KV Kortrijk en de meegereisde supporters. Volgende week volgt thuis tegen Eupen een duel dat al met het mes op de keel zal zijn voor De Kerels.

Antwerp mag de rug rechten na een zwak 1-0 verlies tegen Anderlecht vorige week. De regerende landskampioen wint overtuigend en met veel doelpunten.