kvmKV Mechelen
cerCercle Brugge
Datum: 18/04/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Achter de Kazerne
Cercle wint zwak en vuil spelletje poker
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Cercle wint zwak  en vuil spelletje poker
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft zijn derde overwinning na Nieuwjaar geboekt. In een bitsige en ondermaatse confrontatie zorgde Nyoni met een knap doelpunt voor het enige hoogtepunt van de avond.

KV Mechelen en Cercle Brugge staan op vier dagen tijd twee keer tegenover elkaar. Met het vooruitzicht op de terugwedstrijd in de halve finale van de Beker van België opteerde bezoekende trainer Glen De Boeck om in Mechelen een spelletje poker te spelen.

 

Hij liet niet in zijn kaarten kijken en zette met Thomas Buffel, Denis Viane, Oleg Iachtchouk, Kanu en Tony Sergeant vijf potentiële basisspelers op de bank. Igor Gjuzelov maakte voor het eert dit seizoen zijn opwachting bij groen-zwart. Peter Maes speelde mee, maar blufte niet en gunde alleen Julien Gorius en Aloys Nong rust.

 

Weinig kansen

 

De Boeck speelde het tactisch en hield achterin alles goed gesloten. De verdedigende aanpak leverde echter weinig spektakel op. KV Mechelen probeerde wel, maar slaagde er niet in om de bezoekende defensie te ontwrichten.

 

De kansen waren dan ook zeer schaars. Olivier Renard noch Bram Verbist moesten in de eerste helft hun truitje vuil maken. Bij de eerste poging tussen de palen was het meteen raak. Nyoni krulde tien minuten na rust een vrije trap enig mooi in de kruising. Renard kon alleen maar toekijken.

 

Bitsig slot

 

Iddi claimde aan de overkant een strafschop, maar scheidsrechter Philippe Vinche duwde hem een geel karton onder de neus. Een dan al heel potige wedstrijd ontaardde met vuile fouten aan beide kanten. Vinche wist niet meer waar hij het had en verloor volledig de greep op de wedstrijd.

 

Op enthousiasme probeerde Malinwa nog een punt uit de brand te slepen, maar Cercle hield stand en krijgt een serieuze opsteker voor de wedstrijd van dinsdag. KV Mechelen zal dan zeker belust zijn op revanche. (AN)

Herbeleef KV Mechelen - Cercle Brugge