wesWesterlo
andAnderlecht
Datum: 19/04/2009 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Het Kuipje
Anderlecht laat doelpuntenkermis liggen
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Anderlecht laat doelpuntenkermis liggen
Foto: © SC

Anderlecht blijft naast Standard aan de leiding na zuinige winst op Westerlo. Paars-wit kreeg echter voldoende kansen om de jongens van Jan Ceulemans met het schaamrood van het veld te sturen.

Na de vlotte zege van Standard op Moeskroen was Anderlecht genoodzaakt om ook de drie punten binnen te halen. Paars-wit domineerde van bij het begin de wedstrijd en liet met vlotte combinaties Westerlo nooit in de wedstrijd komen.  

Een tsunami aan open doelkansen was het logische gevolg van het paars-witte overwicht, maar voor doel werd Anderlecht geconfronteerd met een gebrek aan efficiëntie. Net als tegen Club Brugge stapelden de Brusselaars de gemisten doelkansen op.

Jelle Van Damme opende na twee minuten de schiettent richting het Westelse doel, maar een sterk keepende Yves De Winter dwong de bezoekers tot wanhoop. De kopbal van Van Damme werd met een knappe reflex uit doel gebokst. Nieuwe pogingen van Van Damme en Tom De Sutter waren te zwak om voor echte dreiging te zorgen.

 

Mbark Boussoufa profiteerde bijna van een foutje van Nico Van Kerckhoven, maar ook de kleine Marokkaan vond De Winter op zijn weg naar doel. Met een gelukje hield hij ook een schot van Gillet uit zijn netten.

 

De paars-witte kansenregen werd eventjes verstoord door twee kleine kansjes van Odita en Rachid Farssi, maar werd na rust lustig voortgezet. Een kopbal van Roland Juhasz werd door Jef Delen van de lijn gekeerd en Gillet schoof van dichtbij een inzet van Thomas Chatelle onbegrijpelijk over doel.

 

Tom De Sutter zorgde dan toch voor de verlossing. Hij knikte een uitstekende voorzet van Boussoufa aan de tweede paal binnen. Anderlecht bleef kansen verzamelen om de voorsprong uit te bouwen, maar paars-wit hield Westerlo zelf in de wedstrijd.

 

De Sutter mikte een lobbal over doel en Chattelle – alleen richting doel – stuitte opnieuw op een uitstekende De Winter. Het geloof in puntenwinst groeide bij Westerlo, maar de thuisploeg slaagde er niet in om Schollen aan het werk te zetten. De ingevallen Aleksandr Iakovenko liet in de slotfase nog een uitstekende kans op de 0-2 liggen. (AN)
Herbeleef Westerlo - Anderlecht