Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Achter de Kazerne
Standard laat alweer punten liggen
Anthony Van der Planken

Standard heeft alweer dure punten laten liggen. Dit keer geraakte de landskampioen niet voorbij KV Mechelen. Het bleef 0-0.

Laszlo Bölöni pakte bij de aftrap uit met twee verrassingen: Steven Defour zat -in tegenstelling tot vorige week- niet eens op de bank, terwijl debutant Koen Daerden de voorkeur kreeg op Marcos.

KV Mechelen startte furieus aan de wedstrijd. Malinois zette Standard terug op eigen helft, doelpunten leverde dat echter niet op. Toch was de beste kans van het eerste halfuur voor de bezoekers: De Camargo glipte goed door de Mechelse verdediging en schoot de bal op de paal.

Een leuke eerste helft werd op het einde uiteindelijk toch nog ontsierd. Standard-verdediger Rocha kreeg zijn tweede gele kaart na een onnodige tackle op de middellijn.

Na de rust startte Standard het best, met meteen een goede mogelijkheid voor De Camargo. Biebauw kwam echter gepast tussen. De Camargo liet zich echter ook van zijn minder goede kant zijn: de aanvaller ging driest in op Ivens en vond het daarna nodig om Rossini in het gezicht te spuwen én te slaan. Gumienny had echter niets gezien.

Ook de ingevallen Marcos mocht blij zijn dat hij de wedstrijd kon uitspelen. De Braziliaan deelde een lelijke elleboog uit aan Buyens. Bölöni, die achteraf steen en been klaagde over het rood voor Rocha, kan dus beter de beelden nog eens ter hand nemen. Toch was niet alle Luikse frustratie onterecht: Gumienny ging net na de rust net zo goed in de fout toen hij Mbokani een strafschop onthield.

Standard speelde trouwens beter met tien dan met elf. In het slot kregen de Rouches ook de beste kans: Biebauw had een uitstekende redding nodig om Mbokani's kopbal uit doel te houden. Aan de overkant kopte Ivens een goede mogelijkheid naast doel.

Het bleef zo bij 0-0, een uitslag waarmee beide teams weinig opschieten in de strijd om een ticket voor play-offs 1. De concurrentie uit Kortrijk en Zulte Waregem loopt immers verder uit.