Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard makkelijk voorbij KV Mechelen
Fabian Morren

Standard heeft KV Mechelen vlot opzij gezet en loopt zo twee punten in op Anderlecht. Enige smet op de overwinning: Steven Defour, Wilfried Dalmat en Igor De Camargo vielen geblesseerd uit.

Al na enkele minuten bleef Steven Defour geblesseerd liggen. De aanvoerder van de Rouches moest al snel naar de kant. Standard had de wedstrijd in handen, maar kon in de eerste helft geen afstand nemen van KV Mechelen. Bovendien kreeg de thuisploeg maar één echte grote kans. Igor De Camargo had doelman Biebauw al uitgeschakeld, maar besloot dan niet tussen de palen.

In de tweede helft brak Carcela de ban. In drie minuten tijd zette hij KV Mechelen in zijn ééntje opzij. Eerst trapte hij de bal heerlijk in de rechterbovenhoek. Vervolgens veroverde hij de bal van Persoons en trapte hij opnieuw onhoudbaar voorbij Biebauw. Even later liet Carcela onbegrijpelijk de 3-0 liggen, maar het was slechts uitstel. Mangala kon met de hak toch voor een derde Luiks doelpunt zorgen.

Standard kreeg echter ook met pech af te rekenen. Nadat Steven Defour al was uitgevallen, blesseerden Wilfried Dalmat (voor de rust) en Igor De Camargo zich ook nog. Woensdag al is er de confrontatie met Arsenal in de Champions League. Het is dus afwachten wie van het drietal tijdig fit zal raken.