Datum: 19/01/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: King Power at Den Dreef
Moedig OHL krijgt er zes om de oren van Lokeren
Moedig OHL krijgt er zes om de oren van Lokeren
Foto: © SC

Lokeren leek in de eerste helft al zijn schaapjes op het droge te hebben na twee goals van Mokulu, maar in de tweede helft vocht OHL terug tot 2-2. Uiteindelijk bracht een vrije trap van Leko de beslissing in een spektakelrijke partij. Mokulu, Persoons en Patosi maakten er nog 2-6 va

Leuven en Lokeren hadden alvast geen studieronde nodig. Amper drie minuten ver had Ibou zijn zeventiende al tegen de netten kunnen trappen, maar de topschutter van Brabanders had na de winterstop nog even tijd nodig om op gang te komen blijkbaar, want hij nam de lange bal van Gislasson wel mooi mee, maar toen het moeilijkste werk gedaan leek, zette hij de bal toch nog een metertje naast.

Amper dertig seconden later was het wel raak aan de andere kant. Mokulu, in de basis omdat Harbaoui op de Afrika Cup zit, troefde Weuts af in een duel, nam de bal van El Mouataz goed mee en schoof het leer onder Bailly. Voor de aanvaller, die al een paar keer zijn ongenoegen uitte, een serieuze opsteker.

Leuven probeerde naar de goal van Lazic te voetballen, maar achteraan stond het als een huis bij de Waaslanders. En voorin bewees Mokulu dat zijn vraag om meer basisplaatsen wel degelijk gerechtvaardigd is. Bij een schitterende voorzet van De Pauw dook de aanvaller op in de rug van Robson en kopte overhoeks zijn tweede van de avond tegen de touwen. Geraerts kreeg nog een goede kans op de aansluitingstreffer, maar de middenvelder zag zijn schot voorbij de tweede paal gaan. En De Pauw trapte in één tijd de kans op de beslissende 0-3 naast.

Van Geneugden gokt, maar verliest toch

Lokeren speelde zoals steeds heel georganiseerd en zal in PO I zeker geen slecht figuur slaan. El Mouataz toonde zich een waardige vervanger van Laurens De Bock en ook De Pauw is het voetballen nog niet verleerd. De bank van Peter Maes is sterk, want met Patosi hield hij zelfs nog een serieuze troef achter de hand.

Na de rust gooide Van Geneugden er twee verse aanvallers in met Yagan en Azevedo en zette al vroeg alles op alles door een soort 3-3-4 te gaan spelen. En dat loonde, want amper zes minuten stond Azevedo op het veld toen hij een afvallende bal heerlijk in één tijd op de slof nam en de aansluitingstreffer voorbij Lazic knalde, 1-2. 

Lokeren had daarna via Saglik en Mokulu twee schitterende kansen om op 1-3 te komen, maar de eerste kopte onbegrijpelijk naast en de tweede verkwanselde de kans na een sublieme pass van Leko. En dat brak hen zuur op, want Geraerts liet op aangeven van Ibou de gelijkmaker niet liggen. De gok van Van Vangeneugden leverde dus op.

Maar we schrijven nog maar minuut 63 en dus was het nog bijlange niet gedaan. Nog geen tien minuten later kreeg Lokeren een vrije trap net buiten de zestien. Een werkje voor Leko die het leer over de muur lepelde en in het hoekje. En Mokulu maakte met zijn derde van de avond het karwei helemaal af terwijl Persoons met zijn vierde van het seizoen de stand nog op 2-5 bracht en Patosi de te strenge 2-6-cijfers op het bord zette. Lokeren heeft de derde plaats weer wat steviger vast en bedreigt nu ook Zulte Waregem.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Vanaudenaerde Günther 90' -
Robson Severino da Silva   90' -
Weuts Koen 45' -
Thompson Kenny 90' -
Gislason Stefan 90' -
Van Goethem Kenneth 90' -
Geraerts Karel 90' -
Karuru Ovidy 45' -
Ibou Sawaneh A 90' -
Ogbu (Chuka) Derick 90' -
  Bank G Beoordeel
Lenaerts Yves -  
De Roeck Jonas -  
Buysens Ludovic -  
Ngolok Evariste -  
Azevedo Thomas 45' -
Yagan Ben 39' -
Ruytinx Bjorn   5'  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Lazic Jugoslav   90' -
Gkalitsios Giorgos   90' -
Maric Mijat A 90' -
Scholz Alexander A 90' -
El Mouataz Hassan A 90' -
Persoons Koen 90' -
Leko Ivan 79' -
Maric Milos A   90' -
Saglik Enes 68' -
De Pauw Nill A 90' -
Mokulu Benjamin ⚽ ⚽ ⚽ 90' -
  Bank G Beoordeel
Lemaire Nicolas -  
Corryn Alexander -  
Tiko Tsholola -  
Grbac Paolo -  
Patosi Ayanda 22' -
Trompet Jore 11' -
Mingiedi Mpembele Cedric -  
Herbeleef OH Leuven - Sporting Lokeren

Vooraf