Datum: 13/03/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Luminus Arena
Genk nadert tot op 1 puntje van KVO en maakt PO 1 nog spannender
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties
Genk nadert tot op 1 puntje van KVO en maakt PO 1 nog spannender
Foto: © SC

Racing Genk heeft de reguliere competitie afgesloten met een knappe overwinning in de eigen Cristal Arena. De Limburgers naderen tot op één puntje van tegenstander Oostende en maken zo play-off 1 nog wat spannender.

Twee teams met een play-off 1-ticket op zak die op de laatste speeldag van de reguliere competitie tegenover elkaar staan, dat is het perfecte scenario om ongedwongen te voetballen en de supporters een onvergetelijke zondagavond te bezorgen.

Bij Genk mocht Jere Uronen debuteren en kreeg Samatta zijn eerste basisplaats. Bailey keerde terug uit schorsing en Castagne maakte zijn wederoptreden. Christian Kabasele had 4 gele kaarten achter zijn naam, maar Maes nam toch het risico. Dat deed Vanderhaeghe niet met Siani en Canesin, zij begonnen op de bank. Daardoor was er een startplaats voor El Ghanassy en Berrier.

Leon Bailey steelt de show

Het begin van deze partij was eerder gezapig. Beide teams konden enkele keren dreigen, maar het was Leon Bailey die de show stal. Biebauw moest heel goed plat op een botsend schot van de Jamaicaan die een assist leverde voor de openingstreffer en zelf de tweede scoorde. Samatta dook perfect aan de eerste paal voor zijn tegenstander en kopte binnen. Bailey rondde een geweldige dieptepass van Malinovskyi knap af. 2-0 aan de rust.

De vonken sprongen er niet af in de tweede helft. Oostende wilde wel, maar kon de Genkse defensie niet echt zwaar onder druk zetten. Aan de overkant had Bailey nog twee uitstekende kansen om te scoren, maar hij stuitte op Biebauw.

Pozuelo en De Camargo

Genk maakte het verschil toch nog erg groot in het slot met De Camargo en Pozuelo in de hoofdrol. De Camargo ontfutselde de bal bij Rozehnal, zette zich door en bood de 3-0 op een dienblaadje aan Pozuelo aan. Minuten later draaiden beide heren de rollen om en mocht De Camargo de netten doen trillen. In de toegevoegde tijd maakte Siani er nog 4-1.

Genk blijft het zo bijzonder goed doen in 2016, vooral in eigen huis. Met zoveel voetballend vermogen en met nog amper één puntje minder dan KVO, zou Genk wel eens kunnen verrassen in play-off 1.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' 7
Castagne Timothy 90' 3.7
Dewaest Sebastien 90' 6
Kabasele Christian 90' 6
Uronen Jere 90' 6.7
Ndidi Onyinye Wilfred   87' 7.7
Pozuelo Melero AlejandroA 90' 7.7
Malinovskiy Ruslan A 81' 7
Kebano Neeskens 90' 6
Samatta Mbwana Ally 74' 6
Bailey LeonA 90' 8
  Bank G Beoordeel
De Camargo IgorA 16' 6
Kumordzi Bernard Yao 9'  
Buyens Yoni 3'  
Buffel Thomas -  
Köteles Laszlo -  
Karelis Nikolaos -  
Hamalainen Brian -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' 4
Jonckheere Michiel 66' 5
Godeau Bruno 90' 4
Rozehnal David 90' 4
Lukaku Jordan   90' 4
Vandendriessche Kévin 90' 5
Berrier Franck 78' 4
Jali Andile Ernest 90' 5
El Ghanassy Yassine 60' 5
Cyriac Gohi Bi 90' 5
Musona Knowledge 90' 5
  Bank G Beoordeel
Canesin Fernando Matos 30' 4
Siani Sébastien 24' 6
Pedersen Nicklas 12' 5
Milic Antonio -  
Chopin Jean -  
Akpala Joseph -  
De Schutter Niels -  
Herbeleef KRC Genk - KV Oostende

Vooraf