KV Oostende - Eupen

KVO na door VAR goedgekeurde treffer mee richting degradatiemoeras gesleurd
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Eupen boekt gouden driepunter op het veld van Oostende

KVO na door VAR goedgekeurde treffer mee richting degradatiemoeras gesleurd
Foto: © photonews

Van de verrassend goede competitiestart van KV Oostende blijft nog weinig over. In de thuiswedstrijd tegen Eupen wilden de 'Kustboys' de rug rechtten. Aan de rust leek dat bij 2-1 ook te gebeuren, maar de Oostkantonners gingen na de pauze erop en erover.

Nog geen minuut had Eupen nodig om de score te openen. Milicevic maakte niet lang geleden in Jan Breydel nog een belangrijke kopbalgoal tegen Cercle Brugge. Zijn kopspel was niet meteen waar hij in zijn hoogdagen voor geroemd werd, maar ook aan de kust liet de Bosniër zien dat hij gerust een bal kan binnenkoppen.

Vijf minuten later hingen de bordjes al opnieuw gelijk. Via Beck, de rechtsachter van Eupen, belandde de bal ongelukkig voor hem bij Canesin. De Braziliaan trapte van dichtbij de gelijkmaker tegen de netten. De 1-1 kon weliswaar niet verdoezelen dat er veel afval in het spel zat bij Oostende en vooral Eupen zijn stempel drukte op de match.

Na het openingskwartier zakte het tempo wel bijzonder fel. Eupen liet zich wat in slaap wiegen, want KVO groeide in de match en ging in het derde kwartier voorturend op de helft van zijn tegenstander voetballen. Na een één-tweetje met Sakala legde Canesin nog eens aan. De Wolf ging snel naar de grond en kon zo redding brengen.

Blunder van Verdon

Een botsend schot van Skulason zoefde net voorlangs. Zo leken beide teams met 1-1 de rust te halen. Verdon besloot er anders over. De verdediger van Eupen leek met de bal aan de voet aan een parkwandeling bezig. Vandendriessche nam het leer simpel af en maakte mooi de 2-1.

Eupen raapte toch weer de moed bijeen om naar een gelijkmaker te zoeken. Cools kopte een hoekschop van Milicevic net naast en Amat trapte in de draai in één tijd naast. Aan de overkant liet de vrijstaande Milovic op vrije trap van Skulason de 3-1 liggen. De Kroaat kopte van dichtbij over. In plaats van 3-1 stond het kort hierna 2-2.

Beslissend VAR-moment

Een afstandsschot van Schouterden week af en ging net naast. Op de hieropvolgende hoekschop hield Dutoit Bautista van een doelpunt. Amat kon dan wel de herneming benutten. Even later was de situatie helemaal omgekeerd. Bautista verscheen alleen voor doel en maakte het mooi af. De lijnrechter keurde de treffer af voor buitenspel, maar werd gecorrigeerd door de VAR.

Slotoffensief levert niets op

Oostende kreeg zo een beetje waar het om gevraagd had: het had het initiatief na de pauze helemaal uit handen gegeven. Het zette nog wel alles op alles in de slotfase. Dierick stuurde Koch met rechtstreeks rood vroegtijdig naar de kleedkamer, De Wolf redde de hieropvolgende vrije trap van Skulason. Milovic knalde de laatste kans over. Het bleef dus 2-3. Eupen nadert tot op twee punten van Oostende in de stand.

Meer nieuws

Meer nieuws