Datum: 27/09/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça in de rol van grootmeester
Ronny anthonis
| 0 reacties
Barça in de rol van grootmeester
Foto: © SC

Hoe moet je anders zoiets noemen? De klasse die Barcelona toonde tegen Udinese doet weer denken aan de grote dagen. Met Ronaldinho, Deco en een sterke Messi en Van Bommel wonnen de Catalanen met 4-1 van Udinese.  De tegentreffer van Felipe was slechts een domper op de feestvreugde van Barça en Ronaldinho die met een hattrick aan de basis lag van de ruime zege tegen de Italianen.

De intrede van Udinese in deze editie van de Champions League deed ons het beste vermoeden, 3-0 winst tegen Panathinaikos, het is niet iedereen gegeven. De wedstrijd begon afwachtend, de bezoekers loerden vooral op een snelle tegenaanval. Het spel ging over en weer met slechts enkele halve kansen langs beide kanten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de eerste goal viel op de counter. Toptalent Lionel Messi, die al eerder een kansje kreeg, speelde perfect de counter uit maar werd dan gepakt door Vidigal. Wie anders dan Ronaldinho krulde de bal mooi in de bovenhoek. Barcelona 1-0 voor zonder echt door te drukken. Udinese stak bij momenten wel de neus aan het venster maar Barça kreeg de beste kansen. Van Bommel zag een subtiel lopje net voorlangs botsen. Udine-doelman De Sanctis mocht dan ook nog een schot van van Bronkhorst ongedaan maken.  

Langs de andere kant was vooral Vincent Candela gevaarlijk, zijn schot moest door doelman Valdes uit de hoek gehaald worden. Uit de hoekschop haalde Udine toch zijn gram, Filipe kon tegenscoren voor de Italianen. Op dat moment een ietwat gevlijde tegentreffer.  Udine wou dan wel maar kon niet, de Spanjaarden daarentegen wel, balverlies op het middenveld, Eto'o bereikte de achterlijn, de voorzet kon Ronaldinho na mooi overzicht in de verste hoek binnentrappen.

Het werd zelfs nog erger voor de Italianen. Alweer op een stilstaande fase werd De Sanctis in de maling genomen. Ronaldinho liep aan voor een vrije schop maar trok zich terug zodat de Portugees Deco de bal achter de Italiaanse doelman kon schilderen. De Sanctis ging niet voluit maar werd wel afgeleid door de schijnbeweging van Ronaldinho.  Udinese moest de match nog met tien eindigen nadat Vidigal zijn tweede gele kaart van de avond slikte. Udinese moest daarop nog een vierde doelpunt toestaan, Ronaldinho zocht de fout in de zestien meter en kreeg die ook, strafschop. De Braziliaan maakte zijn hattrick rond vanop de stip. 4-1, dit  swingend Barcelona toonde in eigen huis wie de baas is en stuurde hierbij meteen een waarschuwing richting concurrentie.

Vooraf

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 2)