Datum: 27/09/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Stadio Delle Alpi
Juventus simpel langs Rapid
Kristof Blomme
| 0 reacties
Juventus simpel langs Rapid
Foto: © SC

Juventus heeft op eigen veld Rapid Wenen simpel met 3-0 opzij gezet. Dit is een goeie zaak voor Club Brugge met het oog op de derde plaats. Voor de Italianen scoorden Trezeguet, Mutu en Ibrahimovic.

Juventus gaf de vorige speeldag in de Champions League voetballes aan Club Brugge. Ook nu domineerden de Italianen zonder echt indrukwekkend te zijn. Vooral via afstandschoten was de thuisploeg gevaarlijk in het begin. De schoten van Nedved en Emerson waren echter net niet goed genoeg. Na een halfuur spelen zetten Ibrahimovic en Zambrotta een goeie aanval op. De onvermijdelijke Trezeguet kwam alleen voor Payer en kon simpel binnentikken. Voor de rust kreeg Camoranesi nog een kans, maar ook hij wist de netten niet te vinden.

Met slechts één doelpuntje verschil was de match zeker nog niet beslist. Na rust kwam de Belg Lawaree op het veld en hij liet zich meteen gelden. Hij werd goed weggestuurd, maar besloot op Abbiati. Hofmann kon nog eens dreigen voor de Oostenrijkers, maar ook hij kon Abbiati niet kloppen. Ibrahimovic zorgde voor het meeste gevaar van de thuisploeg. Hij mocht twee keer afdrukken, maar evenveel keer ging de bal naast. Del Piero, die inviel voor Trezeguet, trapte nog een schitterende volley. Payer maakte echter een even goeie redding. Uiteindelijk werd het toch 2-0. Mutu ging op links voorbij z'n man en schoof beheerst voorbij Payer. Juve maakte zelfs nog een derde goal. Ibrahimovic trapte in één tijd en de bal verdween wat gelukkig voorbij de Oostenrijkse doelman. 

Juventus deed dus wat het moest doen, al ging het allemaal niet zo gemakkelijk. Rapid Wenen kan met vertrouwen uitkijken naar de thuismatch tegen Club Brugge op achttien oktober. 

==> wedstrijdstatistieken

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 2)