Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Lerkendal Stadion
Rosenborg onderuit tegen Lyon

Het duurde amper drie minuten voor Rosenborg de schrik om het hart sloeg. Carew met een ingooi vanop rechts. Riseth stond voor de goal en werkte de bal bijna in eigen doel. Gelukkig voor de Noren stond daar keeper Espen Johnsen om meer onheil te voorkomen.

Rosenborg had Frode Johnsen op de bank gelaten en de jonge Per-Ciljan Skjelbred opgesteld. Die kon zich in de zesde minuut vrijspelen en mooi afleggen voor Daniel Braaten. Braaten probeerde Helstad te bereiken, maar Cris kon de bal ontzetten. Even later kon Govou de bal bij de alleenstaande Carew krijgen. De spits stond onder druk en zijn doeltrap zorgde dan ook niet voor veel problemen voor Espen Johnsen.
Nog geen minuut later weer een kans voor Lyon. Govou legde Dorsin in de luren en haalde uit, maar het schot was te zwak om echt gevaarlijk te zijn.

Op het kwartier kreeg Lyon een vrije trap mee. Juninho nam die, maar de bal ging naast het doel. Carew probeerde nog eens door te breken, maar werd goed door de verdediging opgevangen. De bal rolde tot bij Juninho, die vanop twaalf meter uithaalde, maar Johnsen kon redden met de voet.
Met twintig minuten gespeeld kreeg Lyon opnieuw een reuzekans. Strand stond heel slecht gepositioneerd, waardoor Malouda veel ruimte kreeg. Kvarme greep in en verhinderde dat Malouda van die gelegenheid kon gebruik maken. Even later Tiago met een schot vanop een goede veertig meter, maar de bal ging ver over het doel. Lyon zette nu steeds meer druk. Vlak voor het halfuur een corner voor Lyon. Diarra kreeg de bal op het hoofd, maar kopte de bal over de doellat.

Vlak voor het einde van de eerste helft kwam Rosenborg nog een keer opzetten. Braaten met een pass naar Skjelbred, die echter te zwak uithaalde waardoor de bal naast het doel ging. Een minuutje later kreeg Helstad de bal toegespeeld, maar zijn controle was te zwak. Uiteindelijk kreeg Strand de bal voor de voeten, maar de veteraan kreeg geen kans om uit te halen. Lyon bleef druk zetten en vlak voor de rust vertaalde zich dat in een doelpunt. Na een corner kwam de bal bij Cris terecht, die hem zonder aarzelen in doel kopte. Rosenborg werd nog een strafschop ontzegd door de scheidsrechter nadat een uithaal van Strand in de handen van een verdediger van Lyon terecht kwam. De ref liet doorspelen en zo ging Lyon met een 1-0 voorsprong de rust in.

Beide ploegen begonnen aan de tweede helft met dezelfde opstelling. Lyon begon echter het best. Amper vijf minuten op het veld probeerde Govou met een schot vanop 17 meter, maar Johnsen kon de bal makkelijk opvangen. Carew kreeg even later de bal op het hoofd, de Noorse verdediging was opnieuw alert. Na tien minuten tweede helft kwam de eerste echte kans voor Lyon. Strand miste de bal op een haar na, Malouda stond vrij op links en speelde verder naar Juninho, die vlak voor doel stond, maar net niet bij de bal kon. Kort daarop weer Malouda, Strand bracht echter opnieuw redding.

De jonge Skjelbred ging na een duel neer en moest even het veld verlaten. Het duurde niet lang vooraleer Skjelbred terug op het veld stond en meteen haalde hij uit met een hard schot vanop tien meter. Keeper Coupet was alert genoeg om de bal uit doel te houden. Rosenborg begon nu meer kansen af te dwingen. In de 82e minuut kwam Coupet wel heel ver uit zijn doel en greep naast de bal. Een verdediger van Lyon kon echter de bal weghouden van de Noorse aanvallers.
In de 84e minuut won de jonge Daniel Braaten won een kopduel, de bal ging neer en de ingevallen Frode Johnsen probeerde met een stevige volley, maar de bal ging rakelings over het doel heen. Bij Lyon werd Govou nog gewisseld voor Sylvain Wiltord. In de slotminuten konden de Fransen nog  enkele keren dreigen, gescoord werd er echter niet meer. Rosenborg speelde duidelijk met meer zelfvertrouwen maar kwam toch nog tekort om druk te kunnen zetten.

Lyon gaat in groep F nu aan de leiding met zes punten. Rosenborg heeft drie punten, evenveel als Real Madrid.