Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Veltins-Arena
Schalke en Milan delen de punten
Kevin Pieters

Voor de wedstrijd Schalke 04 – AC Milan koos Schalke’s trainer Ralf Rangnick voor dezelfde ploeg die zaterdag in de Bundesliga won van Hannover.  Kevin Kuranyi en Soren Larsen vormden de aanvalslinie van de thuisploeg.  Carlo Ancelotti bracht Kaladze en Cafu aan de aftrap.  Een wedstrijd met een wervelende start en een correct gelijkspel. Scheidsrechter Bo Larsen floot de wedstrijd tot een goed einde.

Milan startte de wedstrijd als leider van de groep na de 3-1 overwinning tegen het Turkse Fenerbahçe.  Schalke 04 verloor zijn openingswedstrijd in de Champions League tegen PSV met 1-0.

De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten of AC Milan kwam al op voorsprong via Seedorf, die met een afstandschot keeper Rost wist te verslaan.  Waarschijnlijk één van de snelste doelpunten in de geschiedenis van de Champions League.  Nog geen twee minuten later diende Schalke AC Milan met een prachtig antwoord: Larsen wist de gelijkmaker binnen te koppen na een verre inworp.  Een wervelende start gaf de toeschouwers het gevoel dat dit wel eens de avond van de aanvallers kon worden.
Na tien minuten waren het de bezoekers die de kans op de 1-2 kregen na een vrije trap.  De kopbal van Maldini ging echter voorlangs en Shevchenko kreeg zijn voet er ook niet meer tegen.  De bezoekers waren ook veruit het gevaarlijkst in de openingsfase. Schalke liet enkele kansen noteren via het spitsenduo Larsen en Kuranyi, maar voorlopig kregen ze de bal niet in de netten.

Dertig minuten gespeeld en de defensie van AC Milan gaf zeker geen betrouwbare indruk.  Het was Kevin Kuranyi die in de 33e minuut vrij spel kreeg van de Italiaanse defensie.  Zijn schot ging maar net over.  Bij het naderen van de rust was het de thuisploeg die de meeste kansen liet noteren.  Na de desastreuze start konden de Duitsers gelukkig snel de zaken rechtzetten en gingen beide ploegen rusten met een 1-1 ruststand.

De tweede helft begon met heel wat overtredingen aan beide kanten.  Het spelbeeld van de eerste helft werd verder gezet.  Vooral Kuranyi probeerde een aantal keren gevaarlijk te zijn, maar zijn schoten misten doel.  AC Milans wonderboy  Kaká kwam pas goed in de wedstrijd na 55 minuten, maar ook zijn inspanningen bleven zonder gevolg.  De thuisploeg greep elke kans om op doel te schieten.  Tot plots in de 59ste minuut: Maldini kwam mooi opzetten op de linkerkant en zijn voorzet vond het hoofd van Shevchenko die de bal voorbij Rost knikte.  De bezoekers op voorsprong, Schalke opnieuw in de achtervolging.  In de 68ste minuut werd Ernst vervangen door Altintop.  In tegenstelling tot de eerste helft kon Schalke niet onmiddellijk met een antwoord komen.  Het was opnieuw Shevchenko die in de 69ste minuut voor gevaar zorgde, maar zijn schot ging net naast.  De wissel van Schalke leverde in de 70ste minuut dan toch iets op voor de thuisploeg.  Een prachtig afstandschot, keeper Dida was kansloos.  De 2-2 stond op het bord.  Het leek erop dat AC Milan tevreden was met het gelijkspel, want het was vooral de thuisploeg die in het laatste kwartier nog kwam opzetten.  Dida redde de meubelen nog voor AC in de 87ste minuut met een wereldsave op de halve volley van Lincoln.  Na drie minuten extra tijd werd de wedstrijd afgefloten en konden beide ploegen tevreden zijn met het gelijkspel.

Voor AC Milan een belangrijk punt in een uitwedstrijd.  Schalke kan niet geheel ontevreden zijn over de geleverde prestatie.

Schalke 04: Rost, Rafinha, Bordon, Rodriguez, Krstajic, Ernst, Poulsen, Kobiashvili, Lincoln; Kuranyi, Larsen.

AC Milan: Dida, Cafu, Nesta, Maldini, Kaladze, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Kaká, Gilardino, Shevchenko