Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Allianz Arena
Brugge verliest met kleinste verschil
Philippe Crols

Club Brugge is er niet in geslaagd te stunten in het nieuwe stadion van Bayern München. De landskampioen verloor met het kleinste verschil door een foutje van doelman Butina.

Bayern is niet de ploeg die de tegenstander negentig minuten lang met de rug tegen de muur drukt. Dat bewezen de Duitsers ook vandaag. Na vijf minuten waren ze al wel gevaarlijk. Martin Demichelis stond helemaal vrij op een Duitse hoekschop, maar kopte gelukkig voor Club nog ruim naast. Bij de Belgische landskampioen stond de jonge Jason Vandelannoitte voor het eerst in de basis. De verdediger had na tien minuten al bijna een strafschop op zijn geweten. Hij stopte Paolo Guerrero in de zestien onder de grasmat. Gelukkig had de Noorse scheidsrechter dat even anders gezien en hij legde de bal net buiten de zestien. De vrijschop die daarop volgde leek aanvankelijk niets op te leveren. Aanvankelijk, want Ivan Leko recupereerde de bal en stuurde Jonathan Blondel weg op links. Die deed alles goed en had ook nog een goede voorzet in huis op Bosko Balaban. De Kroaat vergat echter de bal in doel te glijden. Niet veel later kreeg Bayern een vrijschop op de rand van de zestien. Deze keer trapte Michael Ballack de bal net naast het doel van Tomislav Butina. Na een kleine twintig minuten mocht linksachter Bixente Lizarazu te makkelijk doorgaan. Uiteindelijk mocht de Fransman zelfs op doel geven, maar Birger Maertens stond voor Brugge op de goede plaats. Even later lag diezelfde Maertens weer in de weg op weer een schot van Lizarazu. Deze keer ging de bal maar net naast.

Bayern had wel het meeste balbezit, maar echt uitgespeelde of grote kansen kregen de Duitsers niet. Toch opende de thuisploeg na iets meer dan een halfuur de score. Butina grabbelde naast een een Duitse hoekschop en via de handen van Valerien Ismael kwam de bal bij Demichelis die van dichtbij raak trof, 1-0. Voor de rest beleefden de 65.000 toeschouwers niet al te veel meer in de laatste tien minuten van de eerste helft. Gert Verheyen kopte nog eens richting Oliver Kahn, maar die zag de bal over en naast gaan. De Duitse landskampioen kwam dan weer niet verder dan een mislukte voorzet van Lizarazu die op het dak van het doel terechtkwam. Rusten deden beide ploegen dus met een 1-0 voorsprong voor Bayern.

De eerste kans van de tweede helft was voor de thuisploeg. Ballack trapte zijn volley ruim over. Na zeven minuten spelen in die tweede periode was de gelijkmaker dan weer bijna een feit. Ivan Leko kon uithalen vanuit de hoek van de zestien. Oliver Kahn was geklopt, maar de bal ging net naast. Vijf minuten later verdubbelde de thuisploeg bijna de score. Mehmet Scholl, die even voordien Lizarazu was komen vervangen, trapte een vrijschop tegen het Brugse doelhout. Nadien waren er weer wat doelpogingen van Bayern. Eerst bracht Butina redding op een goed schot van Scholl en op de daarop volgende hoekschop trapte Ballack maar net over.

Twintig minuten voor tijd kwam Brugge goed weg. Willy Sagnol trapte een vrijschop op het hoofd van Demichelis . De Argentijn stond op de rand van de kleine rechthoek helemaal ongedekt, maar kopte toch nog net over. Een beetje later ging het alarm aan bij de thuisploeg. Een vrijschop van Balaban kwam via een Duitse rug bij Vandelannoitte terecht. De jonge verdediger kreeg de bal niet lekker op de slof en dus weg kans. Snel naar de overkant dan, want daar was Zé Roberto op wandel. Hij legde de bal perfect voor de goal en daar trapte Roy Makaay de bal onbegrijpelijk niet in doel. Druk kon je het niet echt noemen wat Club produceerde in dat laatste kwartier, maar toch kwam er onzekerheid in de rangen van de Duitse landskampioen. Kansen kwamen er evenwel niet meer ook al werd een doelpunt van Makaay nog wel onterecht afgekeurd voor buitenspel. Club Brugge ging dus met het kleinste verschil ten onder in München. Club staat na twee speeldagen in de Champions League gedeeld laatste met Rapid Wien. Bayern staat dan weer samen met Juventus aan de leiding in deze groep met zes punten uit twee wedstrijden.