Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Santiago Bernabeu
Sollied in slotfase onderuit in Madrid
Kristof Blomme

Real Madrid heeft Olympiacos nipt verslagen. De ploeg van Trond Sollied kreeg in de laatste minuten de beslissende treffer om de oren. Het was jongeling Soldado die voor de verlossing zorgde.

In de competitie lijkt Real eindelijk op het goede spoor te zitten na de 0-3 bij Alaves. Olympiacos doet het goed in de Griekse competitie. Beide ploegen hadden iets goed te maken na het pijnlijke verlies op de eerste speeldag van de Champions League tegen respectievelijk Lyon en Rosenborg.

Sollied liet zich niet van de wijs brengen en zette z'n geliefde 4-3-3 formatie op het veld. Baptista kon al heel vroeg op doel schieten, maar mikte over. De thuisploeg kwam toch binnen de eerste tien minuten op voorsprong. Een schitterende voorzet van Beckham werd door Raul goed afgemaakt. Hiermee kopte de kapitein zich in de legende, want hij is meteen de eerste speler die 50 keer weet te scoren in de Champions League. Olympiacos speelde toch vrij goed mee en Casillas moest z'n kunnen tonen op een vrije trap van Rivaldo. Even later stond opnieuw Rivaldo aan het kanon, maar weer toonde de Spaanse doelman zijn klasse. Baptista kreeg nog de kans om aan te leggen, maar zijn schot verdween naast.

Na rust konden de Grieken zich al vlug naast de Koninklijke hijsen. Kafes joeg de bal van net buiten het strafschopgebied heerlijk voorbij Casillas. Op het uur mocht Robinho inkoppen op voorzet van Roberto Carlos. De jonge Braziliaan mikte echter over. Real bleef komen, maar kende pech in de afwerking, Baptista kopte op de lat. Vijf minuten voor affluiten pakte Beckham opnieuw uit met een loepzuivere voorzet. De jonge invaller Soldado kopte eerst nog op Nikopolidis, maar de rebound ging toch binnen. Hiermee werd de 20-jarige aanvaller de matchwinnaar voor Real. Op het einde werd Sergio Ramos nog onterecht uitgesloten bij de thuisploeg. Sollied blijft met 0/6 op de laatste plaats staan.