Real heeft wat goed te maken

Harald Berings
| 0 reacties
Real heeft wat goed te maken
Foto: © SC

Terwijl zowat alle ogen vanavond gericht zijn op Anderlecht-Real Betis en dé topper van de tweede speeldag, Liverpool-Chelsea, worden ook in de 'kleinere' poules interessante wedstrijden afgewerkt. In poule F bijvoorbeeld, waar Real Madrid het Olympiakos van Trond Sollied ontvangt, en Lyon kan bevestigen in Trondheim.

Real Madrid heeft wat goed te maken tegenover het bestuur, de supporters en de Europese voetbalwereld. Dat Lyon een sterk team was, was menig voetballiefhebber niet onbekend, maar de 3-0 blamage die de Koninklijke opliep in het Stade Gerland zal nog lang doorzinderen.
De komst van Olympiakos Piraeus is misschien wel de beste mogelijkheid om de pijnlijke nederlaag in Frankrijk door te spoelen. Dit weekend werd nummer laatst Deportivo Alavés makkelijk opzij gezet, met dank aan een sublieme Ronaldo werd het 0-3.

Trond Sollied won dit weekend met 2-0 van Akratitos, en heeft in vijf competitiewedstrijden nog geen enkel tegendoelpunt geslikt. De 1-3 nederlaag in de Champions League kwam dus als een klap aan. Voor Sollied is het duidelijk: 'Als Real een sterke dag heeft, verslaan ze ons logischerwijze. Maar als zij een off-day hebben en wij beleven een superavond, zit er misschien iets in', aldus een voorzichtige Noor.

In de andere wedstrijd in groep F kan Olympique Lyon de glansprestatie op de eerste speeldag (3-0 tegen Real) bevestigen, op het veld van Rosenborg BK. In Trondheim denken ze met pijn in het hart terug aan de 5-0 nederlaag in 2002, maar koesteren ze hoop wanneer ze terugkijken op het 1-1-gelijkspel datzelfde jaar tegen Lyon.

Olympique Lyonnais, zoals de club voluit heet, deed het in de eigen competitie niet al te best: het won dit weekend met niet teveel overschot in Nantes (0-1), maar pakte slechts 2 op 9 in de laatste drie wedstrijden in de Ligue 1.
Rosenborg heeft niets te verliezen, na de onverhoopte zege in Griekenland. Beide ploegen kunnen tevreden zijn met een gelijkspel, maar laten we hopen dat ze er toch een mooie wedstrijd van kunnen maken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties