Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Old Trafford
ManUtd doet wat het moet doen
Tonnelier Caroline

Manchester United heeft een nipte overwinning behaald tgegen Benfica Lissabon.  Ruud Van Nistelrooy zorgde met een late treffer voor de belangrijke drie punten.  Door het gelijkspel van Lille en Villarreal zijn de Engelsen meteen ook leider in groep D.

Alex Ferguson had door de talrijke blessures heel wat puzzelwerk.  Met Bardsley, Richardson en O'Shea naast Ferdinand kwam een heel jonge verdediging aan de aftrap.  In een fel begin zorgde Benfica via Miccoli voor het eerste gevaar.  De reactie van ManUtd liet niet lang op zich wachten.  Een schitterende uithaal van Van Nistelrooy strandde op de deklat.  Veel kansen vielen er niet meer in de eerste helft, maar toch slaagde de thuisploeg er nog in de netten te laten trillen.  Een vrije trap van Giggs bracht de Mancunians op voorsprong.

Benfica begon opnieuw goed aan de tweede helft en kwam verdiend op gelijke hoogte.  Opnieuw viel het doelpunt op een vrije trap.  Simao krulde de bal mooi voorbij Van der Sar. Aan de overkant was Ronaldo dicht bij de 2-1, maar doelman Moreira redde.  De Portugezen gingen zelfs nog op zoek naar de overwinning en kregen via Simao nog een goede kans op een tweede doelpunt.  De onvermijdelijke Van Nistelrooy bezorgde de thuisploeg alsnog de overwinning met een treffer in de 84e minuut.  Ondanks een goede partij moet Benfica dus met lege handen naar huis.  De Portugezen staan wel op de tweede plaats, met één punt voorsprong op Villarreal en twee op Lille.