Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Sükrü Saracoglu
Turkse kampioen wint van PSV
Dirk Pieters

Gisteren stond het duel tussen de Turkse kampioen Fenerbahçe en de Nederlandse kampioen PSV op het programma. De Turken ging onderuit in Milan met 3-1 en wouden vandaag in eigen huis revanche nemen. Voor PSV begon de Champions League goed, met een overwinning thuis tegen Schalke 04. Hiddink, eerder nog trainer van Fenerbahçe, kon vanavond geen beroep doen op John de Jong, Mika Väyrynen, Michael Reiziger, Michael Ball, Robert, Gerald Sibon en de niet speelgerechtigde 'wonderspits' Arouna Koné.

De sfeer was grandioos in het Stadion van Fenerbahce, een ware heksenketel. De wedstrijd begon rustig met wel het meeste balbezit voor de Turken. Het eerste kansje was voor de bezoekers, een schot van Vennegoor ging voorlangs. De wedstrijd bleef de eerste 20 minuten goed op slot zitten. Op het halfuur kwam de Turkse kampioen even dreigen, maar verder dan enkele corners op rij kwamen ze niet. PSV had alles onder controle tot Vennegoor de bal beroerde in de zestien en de scheidsrechter naar de stip wees. Alex achter de bal en 1-0 voor de thuisploeg. En PSV kwam nog goed weg vlak voor rust, toen Selçuk een enorme kans onbenut liet. In de 45ste minuut kreeg Vennegoor zijn tweede geel en mocht nog voor rust de kleedkamer opzoeken. Fenerbahçe mocht gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft stond PSV voor een onmogelijke opdracht, maar in voetbal kan alles. Iedereen had verwacht dat PSV ging terugkruipen, maar dat was niet het geval. Cocu en Beasley kregen zelfs nog een kansje op de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Bij Fenerbahçe kwam de meeste dreiging van aanvaller Anelka. De Fransman schoot na 60 minuten nipt voorlangs. Nu was het al Fenerbahçe wat de klok sloeg. Na 65 minuten kon Alex de score verdubbelen na een mooie voorzet van Anelka. In de 93ste minuut werd het nog 3-0 via een doelpunt van Appiah. Een verdiende overwinning van Fenerbahçe tegen een moedig PSV.

Zowel Fenerbahçe als PSV hebben nu elk drie punten. De Nederlanders waren gekomen om één puntje, maar nu moeten ze met lege handen naar huis. Een verdiende overwinning voor de Turkse kampioen.