Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Panathinaikos verslaat Werder Bremen
Ruben Verhaeghe

Panathinaikos heeft verdiend gewonnen van Werder Bremen en stijgt naar de 3de plaats in Groep C.

Panathinaikos won afgelopen weekend haar eerste competitiewedstrijd en keek vol vertrouwen de match tegen de Duitsers tegemoet. De coach van de Grieken, Alberto Malesani, startte met Flavio Conceição in de basis en liet Igor BiÅ¡can op de bank. De thuisploeg startte in een 4-4-2 systeem. Evagelos Mantzios kreeg in de spits de voorkeur op Pools international Emmanuel Olisadebe. Werder Bremen startte de wedstrijd zonder verdediger Petri Pasanen die met een blessure in Duitsland bleef. Miroslav Klose keerde terug na een Europese wedstrijddag schorsing.

Reeds in de eerste minuut creëerden de bezoekers een doelpoging toen Tim Borowski de bal terugspeelde naar Christian Schulz maar Mario Galinovic kon de bal makkelijk over tikken. Panathinaikos kreeg een eerste doelpoging via een slecht weggewerkte vrije trap maar het schot van Mantzios belandde in het zijnet. Eén minuut later scoorden de Grieken een gemakkelijke 1-0 voorsprong. Torghelle kwam naar binnen en liet zich in de carré vallen na een overtreding van Naldo. González schoot de bal onhoudbaar voorbij Reinke en de Atheners leidden met 1-0. Werder Bremen kreeg geen tijd om zich te herpakken want drie minuten na de eerste goal kregen de Duitsers al de 2-0 om de oren. Torghelle lag alweer aan de basis van het doelpunt want Andreasen kon zijn schot enkel doen afwijken naar de vrijstaande Mantzios en die knalde de bal tegen de netten. De bezoekers kwamen steeds beter in de match en Galinovic moest meermaals redding brengen om het leer uit doel te houden. De partij werd iets grimmiger en dat vertaalde zich in een gele kaart voor Conceição, gevolgd door een gele kaart voor Frings en Klasnic. Net voor de rust vond Bremen de aansluiting. Klose glipte door de buitenspelval en maakte dankbaar gebruik van de assist van Frings om de bal voorbij de keeper te schieten. De kapitein van de Atheners, Goumas, werd even later vervangen door Kotsios omdat hij niet verder kon spelen door een hoofdblessure. De bank van de thuisploeg uitte zijn ongenoegen tegenover Werder Bremen omdat die scoorden toen Goumas niet op het veld stond. In de toegevoegde tijd van de eerste helft pakte Å eric nog een gele kaart. De stand bij de rust was 2-1.

Na de rust kreeg Panathinaikos de eerste doelkans maar Mantzios kreeg geen controle over een pass van Å eric. In de 49ste minuut kwamen de bezoekers goed weg toen González na een solo voorbij 3 verdedigers de doelpaal trof. Na tien minuten in de tweede helft te hebben gespeeld schoot Mantzios de bal langszij, opnieuw na een uitstekende pass van Å eric. De coach van Bremen, Thomas Schaaf, besloot aanvallender te spelen en bracht de snelle vleugelspeler Hunt in en haalde de verdedigende middenvelder Baumann naar de kant. Panathinaikos bleef aanvallend gevaarlijk en beperkte zo de aanvallende kracht van de Duitsers. González kende alweer pech bij de afwerking want hij schoot voor de tweede keer deze avond op het doelkader, ditmaal schimpte de bal af op de deklat. Een kwartier voor tijd speelde Schaaf alles of niets en wisselde Schulz voor de Braziliaanse aanvaller Valdez die voor meer aanvallende impulsen moest zorgen. Galinovic behoedde de Grieken voor de draw en schudde twee opeenvolgende supersaves uit zijn mouw na eerst een schot van Hunt en dan van Valdez. In de 86ste minuut zond scheidsrechter Eric Poulat Klasnic met een tweede gele kaart vervroegd naar de kleedkamers toen hij een domme tackle op Conceição beging. In de toegevoegde speeltijd stopte Reinke nog een vrije trap van Å eric maar het kalf was al verdronken.

Panathinaikos won dus met 2-1 na twee vroege doelpunten van Werder Bremen en bleef aanvallend sterk. De Grieken staan nu derde in Groep C met evenveel punten als Udinese. Werder Bremen staat puntenloos laatste.