Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Estádio do Dragão
Bratislava stunt bij Porto
Kristof Blomme

Artmedia Bratislava heeft een schitterende overwinning behaald in de Champions League. De Slovaken klopten Porto op eigen veld met 2-3. Nochtans kwamen de Portugezen 2-0 voor.

Porto zette de bezoekers uit Slovakije meteen onder druk. Spelmaker Diego miste eerst een volley. Nadien redde doelman Cobej na een schot van Lucho. Na een halfuur spelen was de thuisploeg daar opnieuw. Bosingwa maakte echter de verkeerde keuze door McCarthy niet aan te spelen en weg kans. Even later kwam Porto eindelijk op voorsprong. Een voorzet van Quaresma kon door de vrijstaande Lucho simpel binnen geknikt worden. Vlak daarna leek de thuisploeg de wedstrijd helemaal te beslissen. Diego schoot in de korte hoek de 2-0 op het bord. Vlak voor de koffie kon Artmedia toch opnieuw in de match komen. Petras mocht naar binnen snijden en zijn schoot verdween via Alves voorbij Baia.

Na tien minuten in de tweede helft zette Bratislava een counter op. Met één pass werd Kozak alleen voor Baia geplaatst. Hij omspeelde de goalie beheerst en schoof kalm binnen. Porto moest nu weer helemaal herbeginnen. Quaresma bracht de bal voor doel, maar McCarthy besloot te zwak om Cobej te kunnen verontrusten. Een kwartier voor tijd was de sensatie compleet. Een vrije trap van Kozak werd door Borbély simpel binnen getikt. Porto kon geen vuist meer maken en ging op eigen veld roemloos ten onder.