Datum: 28/09/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Veltins-Arena
Poule E: Schalke moet thuis winnen
Kevin Pieters
| 0 reacties
Poule E: Schalke moet thuis winnen
Foto: © SC

Schalke – AC Milan
 
Schalke hoopt woensdagavond op een overwinning in eigen huis tegen AC Milan om het verlies van tegen PSV weg te spoelen.  Bovendien wist Schalke in z'n laatste optreden voor de Champions League in 2001/02 de eerste twee thuiswedstrijden niet te winnen.  Reden te meer dus om het de Italianen moeilijk te maken.  AC Milan van zijn kant kon de openingswedstrijd tegen Fenerbahçe winnen dankzij man-van-de-wedstrijd Kaká.
 
Schalke en AC Milan staan voor de allereerste keer tegenover elkaar in de Champions League.  Bovendien heeft Schalke voorlopig weinig ervaring opgedaan tegen Italiaanse clubs.  Doch één van de grootste successen voor Schalke in de Europese competitie was uitgerekend tegen AC Milans aartsrivaal Inter.  Schalke en Inter troffen elkaar in de finale van de  Uefa-beker 1996/97: de Duitsers trokken toen aan het langste eind door de strafschoppenserie te winnen. Marc Wilmots was toen de held van de avond.
Voor Schalke is het de tweede deelname aan de Champions League. De Duisters hopen dat Kevin Kuranyi de Milanese verdediging weet te ontwrichten.  Vooral voor de thuisploeg is deze wedstrijd belangrijk met het oog op de tweede ronde.  Puntenverlies in eigen huis zou Schalke wel eens duur te staan komen.
 
Schalke wist dit weekend nog te winnen tegen Hannover met 2-0 en staat op een vijfde plaats in de competitie.  AC Milan speelde 0-2 op het veld van Treviso en staat op vi!erde.

 
Fenerbahçe - PSV
 
Voor de uitwedstrijd van PSV naar Fenerbahçe is het voor Guus Hiddink een zware opgave om zijn ploeg samen te stellen.  Väyrynen, Reiziger, Ball, De Jong, Koné, Sibon en Robert zijn gekwetst of niet speelgericht en er heersen nog steeds twijfels over de inzetbaarheid van Alex, Afellay en Lamey.  In ‘de hel van Istanbul’ zal een gehavend PSV de strijd moeten opnemen tegen de Turken, die hun eerste wedstrijd verloren van AC Milan met 3-1. 
 
Vorig jaar sloten de Turken hun Champions League - campagne af met een 3-0 overwinning tegen Manchester United. Ook dit keer hoopt Fener thuis te winnen. Een confrontatie tussen beide ploegen dateert al van 27 jaar geleden en eindigde in het voordeel van de Nederlanders.  
PSV van zijn kant wist nog geen enkele wedstrijd op Turkse bodem te winnen.  In duels tegen Galatasaray trok PSV steeds aan het kortste eind. 
 
Guus Hiddink: “Er is heel wat veranderd bij Fenerbahçe sinds ik daar trainer af ben.  De ploeg kan rekenen op spelers als Anelka, Alex en Tuncay   Spelen tegen Fenerbahçe is steeds een moeilijke opgave.  De sfeer in ‘de hel van Istanbul’ is gigantisch en daar moeten we zeker rekening mee houden, want het is een enorm voordeel voor de thuisploeg.”  De trainer besluit: “Groep E is een zeer sterke en moeilijke groep.  AC Milan zal als leider eindigen.  De strijd om de tweede plaats gaat tussen de overige drie ploegen.”      

Meer nieuws