paoPAOK
cluClub Brugge
Datum: 18/04/2024 21:00
Competitie: Conference League
Speeldag: Kwart Finales (T)
De klus is geklaard: Club Brugge heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Conference League na vlotte zege tegen PAOK
De klus is geklaard: Club Brugge heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Conference League na vlotte zege tegen PAOK
Foto: © photonews

Club Brugge heeft zich donderdagavond geplaatst voor de halve finales van de Conference League. Er werd met 0-2 gewonnen op het veld van PAOK.

Club Brugge ging donderdag op bezoek bij PAOK om de terugwedstrijd van de kwartfinales in de Conference League af te werken. Blauw-zwart moest een 1-0 voorsprong van de thuismatch verdedigen in de Griekse heksenketel.

Geweldige eerste helft van Club Brugge

Blauw-zwart begon goed aan de wedstrijd. Skoras werd enkele keren diep gestuurd op de rechterflank maar kon niet voor groot gevaar zorgen. Vetlesen wel kort voor het kwartier.

Hij kreeg een bal van Meijer in het strafschopgebied, maar trapte zijn bal hoog over doel. Na een halfuur volgde het openingsdoelpunt wel. Jutgla trapte van dichtbij binnen na een geweldige voorzet van Sabbe.

Jutgla Ferran
© photonews

Club bleef goed voetballen in de eerste helft en verzamelde nog goede kopkansen van Vanaken en Jutgla. De Spanjaard kon kort voor rust de voorsprong verdubbelen. 

Skoras trapte op doel, maar doelman Kotarski kon in eerste instantie een doelpunt voorkomen. Jutgla was goed gevolgd en zorgde voor de 0-2. Zo speelde blauw-zwart een zeer goede eerste helft, terwijl PAOK eigenlijk niet veel bracht.

Onyedika Raphael
© photonews

Ook na de rust kwam er bijzonder weinig tegenstand van de Grieken. Blauw-zwart speelde met meer grinta dan PAOK en dat werd beloond.

Op het uur kreeg PAOK een strafschop nadat Balanta een aanvaller neerhaalde in het strafschopgebied. De VAR bekeek de fase en er was offside gezien. De penalty werd dus afgekeurd.

De tweede helft volgden er voor de rest weinig kansen. Club Brugge moest ook niet meer naar voren pushen en kon dus wachten op PAOK, dat al verslagen leek.

Met deze overwinning heeft Club zich verzekerd van een plaats in de halve finales. Daar zal het Fiorentina tegenkomen dat Viktoria Plzen uitschakelde na verlengingen.

Opstellingen

PAOK PAOK

  Speler G Beoordeel
Kotarski Dominik 90' -
Castro Otto Jonathan 90' -
Koulierakis Konstantinos 90' -
Kedziora Tomasz 90' -
Baba Abdul Rahman 90' -
Meite Soualiho 56' -
Schwab Stefan 90' -
Despodov Kiril 71' -
Murg Thomas 45' -
Barcellos Freda Taison 90' -
Thomas Brandon 45' -
  Bank G Beoordeel
Vieirinha -  
Ozdoev Magomed 34' -
Zivkovic Zivko -  
Živković Andrija 45' -
Michalidis Giannis -  
Konstantelias Giannis 19' -
Talichmanidis Christos -  
Tsingaras Theocharis -  
Tzimas Stefanos -  
33 Samatta Mbwana Ally 45' -

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
4 Ordonez Joel 90' -
8 Skoras Michal 87' -
9 Jutgla Ferran ⚽ ⚽ 90' -
10 Vetlesen Hugo 84' -
14 Meijer Bjorn 90' -
15 Onyedika Raphael 90' -
20 Vanaken Hans 90' -
29 Jackers Nordin 90' -
32 Nusa Antonio 77' -
39 Balanta Eder 90' -
64 Sabbe Kyriani A 90' -
  Bank G Beoordeel
Talbi Chemsdine 3'  
Homma Shion -  
Seys Joaquin -  
6 Odoi Denis 13' -
21 Bursik Josef -  
28 Boyata Dedryck -  
58 Spileers Jorne -  
77 Zinckernagel Philip 6'  
Herbeleef PAOK - Club Brugge