FC Thun
spaSparta Praag
1-0
Datum: 27/09/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Stadion FC Thun
Thun wint op het nippertje
Kristof Blomme
| 0 reacties
Thun wint op het nippertje
Foto: © SC

Het nietige FC Thun heeft voor het eerst gewonnen in de Champions League. Tegen Sparta Praag zorgde Hodzic vlak voor tijd voor de enige goal van de partij.

Leandro was de bedrijvigste man bij de thuisploeg. Eerst kon hij Lustrinelli in stelling brengen, maar die faalde. Nadien kon hij Aegerter bereiken, maar hij knalde op de voet van de bezoekende goalie. Nog voor rust was er opnieuw een kans voor Lustrinelli. Zijn schot werd gered door Blazek. In de rebound kon Ferreira uithalen, maar zijn schot strandde op Petras. Ook Sparta kon even dreigen. Sivok kopte een mogelijkheid net naast. Milicevic werd even later net afgeblokt. Oude bekende Zelenka kreeg de laatste kans van de eerste helft, maar hij kon zijn schot niet goed richten. 

Na rust kreeg Sparta de beste mogelijkheid. Een kopbal van Sivok werd knap gepakt door Jakupovic. In de rebound miste Pospech van dichtbij. Thun ging toch meer en meer op zoek naar de drie punten. Een voorzet van Ferreira werd net gemist door Lustrinelli. Ook Sivok kreeg nog een goeie mogelijkheid, maar hij besloot over. Vlak voor tijd bracht Hodzic z'n ploeg toch nog in extase. De verdediger dook zomaar op aan de tweede paal en werkte koel af. 

==> wedstrijdstatistieken

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 2)