Zes ploegen willen Europees voetballen in Westerlo

Zes ploegen willen Europees voetballen in Westerlo
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kans is reëel dat er volgend seizoen Europees voetbal wordt gespeeld in 't Kuipje. Niet door Westerlo zelf, maar door één van de zes eersteklassers die het stadion van de tweedeklasser als 'thuishaven' zien.

Om de voorronde van de Europa League te spelen is een stadion nodig met een capaciteit van minstens 8.000 plaatsen. Bovendien zijn er 5.000 zitjes met een rugleuning nodig. ’t Kuipje is één van de weinige Belgische stadions die aan die eisen voldoet. De voetbaltempels van de topclubs buiten beschouwing gelaten.

Zulte Waregem, Lokeren, Lierse, KV Kortrijk, Bergen en Charleroi lieten in hun licentiedossier opnemen dat ze Europees voetbal willen spelen in Westerlo. Daarnaast ziet Waasland-Beveren ’t Kuipje als noodoplossing. “Om een Europese licentie te krijgen, moeten we onze boekhouding overhoop halen”, vertelt manager Dirk Poppe in Sport/Voetbalmagazine. “Zo’n operatie zou ons handenvol geld kosten dus we beginnen er niet aan. De Pro League liet ons dit pas weten in februari. Kon zoiets niet vroeger? In augustus zal de Freethiel wel aan de Europese normen voldoen. Onder andere de zitjes en de verlichting worden aangepast.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties