Reportage Rollercoaster van emoties voor de supporters van Zulte Waregem

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Rollercoaster van emoties voor de supporters van Zulte Waregem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De supporters van Zulte Waregem zaten gisteren, naast de kater van de viering van een prachtig seizoen, plots ook met een kater door alle geruchten over een verhuis naar Antwerpen. Voor de persconferentie hoorden we woede en ontzetting. Daarna was er meer nuance.

Sander De Graeve in Waregem

Net voor de persconferentie verzamelden een dertigtal supporters voor het Regenboogstadion. De sfeer was toen nog erg grimmig. "Dit weekend vierden we feest, deze ochtend lijkt het een begrafenis, zo'n scenario kan je niet schrijven", aldus André Busschaert, jarenlang supporter van Zulte Waregem.

Vooraf was alvast hij alle vertrouwen in Patrick Decuyper kwijt. "Het is een bom die ontploft in Waregem. Die mens moet hier weg, wie gaat die nog vertrouwen? We zijn al weken met de trouwe fans op training ons aan het afvragen wie zal blijven van de huidige spelers. Nu lijkt heel de ploeg te vertrekken. Het is hier gedaan, we gaan in vierde provinciale moeten beginnen!" Toen was de uitleg van Decuyper voor alle duidelijkheid nog niet bekend. Busschaert ziet alvast wel iets in een samenwerking met Kortrijk.

"Dat is geen slecht gedacht, vroeger waren er al plannen tussen Kortrijk, Waregem en Harelbeke. Toen sprong de deal af bij Harelbeke. Nu is wel de vraag waar we zullen spelen, in Kortrijk of Waregem. Naar Antwerpen reizen is echter echt geen optie."

Na de persconferentie: nuance

Na de uitleg van Decuyper is er plaats voor nuance. Ook bij Geert Titeca, voorzitter van de supporters. Al wil hij zo een rollercoaster van emoties niet meer meemaken. "Ik zat gisteren op restaurant met Davy De fauw en ik ben gewoon vertrokken. Zo'n dag wil ik nooit meer meemaken." Titeca is gerustgesteld door de uitleg van Decuyper heeft later op de dag ook nog een onderhoud met de manager.

"Momenteel ben ik gerustgesteld dat we hier zullen blijven spelen. Wat Decuyper privé in Antwerpen doet is ook onze zaak niet." Titeca lijkt een samenwerking met Kortrijk ook te begrijpen. "Ik kan begrijpen dat het financieel moeilijk is in dezelfde regio. Er kwamen ook veel emoties los bij de fusie met Zulte, maar dat lijkt nu goed uitgedraaid. KV Kortrijk ligt natuurlijk iets moeilijker. Ik ben wel blij dat Patrick Decuyper beseft dat hij rekening moet houden met de supporters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties