kvkKV Kortrijk
cluClub Brugge
Datum: 20/10/2013 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Guldensporenstadion
Negen Bruggelingen lijden schipbreuk bij Kortrijk
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Negen Bruggelingen lijden schipbreuk bij Kortrijk
Foto: © SC

KV Kortrijk heeft zich vanavond in de top zes gevoetbald. De roodhemden lieten geen spaander heel van Club Brugge, dat nog voor de rust tot tien werd herleid na rood voor Tom De Sutter. Ivan Santini kroonde zich met een hattrick tot held van de avond.

Cédric De Volder in Kortrijk

Michel Preud’homme koos voor de verwachte namen bij Club Brugge. Lior Rafaelov nam de plaats van de geschorste Maxime Lestienne in. Tom Hogli was dan weer niet fit geraakt: het sein voor Laurens De Bock – met masker nota bene - om zich in de kijker te spelen. Bij KV Kortrijk moest Teddy Chevalier tevreden zijn met een invallersplunje en zorgde Elimane Coulibaly voor de nodige slagkracht in de rood-witte aanval.

Vadis ‘Karate Kid’ Odjidja

Voor de aftrap kreeg Frederik Van Lierde – die zich net tot Iron Man kroonde in Hawai – een staande ovatie van een volgelopen Guldensporenstadion. En het publiek hield zich ook in de openingsminuten niet stil. De Kerels konden een strafschop claimen na een charge van Thomas Meunier op Coulibaly. Luc Wouters hield de fluit echter op zak. De bezoekers hadden het in de openingsfase allesbehalve onder de markt met een gretig gestart Kortrijk.

Na dik twintig minuten spelen werden de roodhemden dan ook beloond. Vadis Odjidja-Ofoe knalde Stijn De Smet onderuit met een onorthodoxe karatetrap: strafschop voor KVK. Ivan Santini twijfelde niet, 1-0. De gelovige Kroaat gooide er meteen enkele schietgebedjes bij. Vadis maakte zijn foutje even later enigszins goed. De middenvelder schilderde een corner op het hoofd van Bjorn Engels. Laatstgenoemde knikte het leer tegen de touwen. 1-1 en de bordjes opnieuw in evenwicht.

Rood met vertraging

Nog voor de rust moest Club Brugge met tien man verder. Tom De Sutter kreeg een tweede geel kartonnetje voor een lichte tackle op Zarko Tomasevic. Maar het moet gezegd: de voormalige prijsschutter van RSC Anderlecht solliciteerde eerder al naar een rode kaart na fel inkomen bij Romain Reynaud. De wedstrijd ontaardde in een ordinaire schoppartij. Wouters kon zijn gele kaart evengoed in de hand houden.

En ook hetzelfde beeld na de koffie. KV Kortrijk koos resoluut voor de aanval, terwijl Club handen en voeten te kort had om de aanvalsgolven af te slaan. Net voor het uur ontbond Coulibaly dan maar zijn duivels. De aanvaller draaide goed weg van Engels en krulde het leer vervolgens wondermooi in  het kruis. Het werd plots heel stil in het bezoekersvak, 2-1.

KVK stormt top zes binnen

KV Kortrijk kneep enkele minuten later de blauw-zwarte keel volledig dicht. Mustapha Oussalah rolde Thomas Meunier op en Santini schoof zijn tweede van de avond voorbij Ryan. De tien van blauw-zwart gingen steeds meer op een stel schipbreukelingen lijken en KVK verzuimde een reddingsloep te water te laten. Integendeel: in de absolute slotfase tekende opnieuw Santini voor de 4-1 van op de stip. Engels werd nog uitgesloten.

De roodhemden huppelen op die manier de top zes binnen. Club kon door het gelijkspel de leiding nemen, maar moet tevreden zijn met een tweede stek. Volgende week komt KRC Genk op bezoek in het Jan Breydelstadion. Het zal alleszins een pak beter moeten om Mario Been en kornuiten het nakijken te geven.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' 7
Capon Brecht 90' 6.8
Heylen Michaël 90' 8.5
Reynaud Romain 90' 7.8
Tomasevic Zarko A 90' 7.8
Oussalah Mustapha A 90' 7.3
De Mets Gertjan 90' 7.8
Pavlovic Nebojsa 90' 7
De Smet Stijn   69' 7.8
Santini Ivan ⚽ ⚽ ⚽   90' 8.8
Coulibaly Elimane 90' 7.8
  Bank G Beoordeel
Raman Benito 21' 7.8
Mahau Gregory -  
Deman Patrick -  
Petrovic Branimir -  
Klaasen Robert -  
Ragolle Dylan -  
Chevalier Teddy -  
Ulens Baptiste -  
Martin Baptiste -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 6.1
Meunier Thomas 90' 5.1
Mechele Brandon 90' 5.3
Engels Björn  90' 5.6
De Bock Laurens 90' 4.6
Simons Timmy 90' 3.7
Jørgensen Jesper 67' 5.1
Odjidja Vadis A   90' 4.4
Sobota Waldemar   90' 5.3
De Sutter Tom     37' 2.1
Refaelov Lior 67' 3.9
  Bank G Beoordeel
Fatai Kehinde Abdul Feyi 23' 5.7
Vazquez Victor 23' 5.3
Kujovic Vladan -  
Duarte Óscar -  
Gudjohnsen Eidur -  
Verstraete Birger -  
Adu Enoch Kofi -  
Herbeleef KV Kortrijk - Club Brugge

Vooraf