KBVB spreekt zich uit over fases KVK - Club

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 33 reacties
KBVB spreekt zich uit over fases KVK - Club
Foto: © SC

Luc Wouters stond de voorbije uren in het oog van een (West-Vlaamse) storm. Vooral de fans van Club Brugge hekelden de prestaties van de scheidsrechter tijdens het duel tussen KV Kortrijk en Club. De Scheidsrechterscommissie gaf daarom dan ook tekst en uitleg.

Het is opvallend dat de Commissie zowel Luc Wouters als Club Brugge een veeg uit de pan geeft. Het orgaan van de KBVB oordeelt enkel over de twee penaltyfases. De rode kaart van Tom De Sutter wordt (voorlopig) doodgezwegen.

“Luc Wouters geeft KV Kortrijk een terechte eerste strafschop”, klinkt het in Het Nieuwsblad. “Gevaarlijk en fysiek spel dient te worden bestraft met een overtreding. Vadis Odjidja-Ofoe begaat tijdens deze fase wel degelijk een fout. De beslissing van de scheidsrechter is dus correct.

De Scheidsrechterscommissie geeft dan weer toe dat de tweede strafschop eigenlijk niet zou mogen gefloten worden. Bjorn Engels kreeg dan ook geen schorsing opgelegd door het Bondsparket. “De tackle werd correct uitgevoerd. Een bestraffing was dus niet aan de orde. Engels kreeg wel een geldboete van driehonderd euro opgelegd voor zijn reactie na het voorval.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties