Scheidsrechters over Preud'homme: "Slechts één speeldag: belachelijk!"

Marc Van Den Noordgaete
| 104 reacties
Scheidsrechters over Preud'homme: "Slechts één speeldag: belachelijk!"
Foto: © SC

Michel Preud'homme kreeg één wedstrijd schorsing aangeboden voor zijn uitsluiting op KV Kortrijk. De Club Bruggecoach aanvaardt het voorstel niet, maar ook de scheidsrechters zijn er niet over te spreken. Zij vinden de straf veel te licht.

Preud'homme ging door het lint nadat zijn assistent Philippe Clement achter de omheining moest plaatsnemen. De Antwerpenaar deed met zijn vingers een geldgebaar naar scheidsrechter Luc Wouters, de burgemeester van Lummen pikte dat niet. De wild gesticulerende Preud'homme mocht Clements voorbeeld volgen. Rechtstreekse aanleiding tot het tumult was de uitsluiting van Björn Engels en de strafschop die daarop volgde.

Clement en Preud'homme riskeren ook een boete van 300 euro. Preud'homme liet alvast weten met dit voorstel niet akkoord te gaan. Zijn zaak komt voor de Geschillencommissie, die vandaag de knoop doorhakt. Of de straf zal wegvallen, valt echter te bewijfelen gezien het verleden van de ex-doelman langs de Belgische zijlijnen. Als coach van Standard en AA Gent ging hij immers ook regelmatig in de clinch met de scheidsrechters.

Saudi-Arabië

Die zijn alvast niet te spreken over het schorsingsvoorstel. "Eén speeldag: belachelijk en tevens triest", zegt ex-ref Marcel Javaux op Belgacom 11. "De voetbalbond mag zijn ontoelaatbare houding absoluut niet door de vingers zien. Heeft hij zich ook in Saudi-Arabië zo gedragen? Eerlijk gezegd denk ik het niet." Javaux' gewezen collega Frans Van Den Wijngaert beklemtoont dat het bestuur een trainer niet steeds in bescherming mag nemen. "Bij Twente bijvoorbeeld was zijn gedrag voorbeeldig, omdat de voorzitter hem vooraf waarschuwde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties