Reactie Ryan: "Indruk dat Club gevecht uit de weg ging"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Ryan: "Indruk dat Club gevecht uit de weg ging"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge kampt momenteel met een hevige kater. De troepen van Michel Preud'homme kregen bij KV Kortrijk maar liefst vier doelpunten om de oren. "Ja, wat kan ik daarop zeggen?", was Mathew Ryan na afloop verbijsterd.

Cédric De Volder in Kortrijk

Het scorebord in het Guldensporenstadion gaf na negentig minuten zware 4-1-cijfers aan. Meteen de eerste nederlaag voor Club Brugge en Michel Preud’homme. Ook bij Mathew Ryan kon er geen glimlachje af. Logisch: de doelman was kansloos bij alle tegendoelpunten.

“Ja, wat kan ik daarop zeggen”, is de Australiër eerlijk. “De scheidsrechter floot misschien in ons nadeel, maar ik heb geleerd om niet te klagen. Club Brugge toonde vandaag geen discipline en daar zijn die rode kaarten misschien ook het gevolg van. Ik had de indruk dat we telkens het gevecht uit de weg wilden gaan. En dan kan je niet winnen, hé.”

"Kunnen competitie niet controleren"

Aan de rust stond er nochtans een 1-1 op het bord. Geloofde blauw-zwart dat er met tien man nog kansen zouden gaan komen? “Ja, natuurlijk. Maar net op dat moment zat het ons allemaal niet mee. Het doelpunt van Elimane Coulibaly was dan misschien wel een beauty, maar de aanvaller had het geluk dat het leer via de paal in de doel viel. Op dat moment besefte ik echt dat het een zware avond zou gaan worden.”

Blauw-zwart had gisterenavond een unieke gelegenheid om de leidersplaats mee te nemen naar Jan Breydel. “Maar daar ben ik helemaal niet mee bezig”, besluit de doelman. “Ik concentreer me enkel op Club Brugge. Je kan de competitie toch niet controleren. Al geef ik wel toe dat ik tevreden ben dat onze concurrenten ook punten lieten liggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties