Reactie Preud'homme: "Geen wedstrijd meer na de rode kaart"

Preud'homme: "Geen wedstrijd meer na de rode kaart"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme leed zijn eerste nederlaag van het seizoen als coach van Club Brugge. Net als in de vorige wedstrijden scoorde Blauw-Zwart een keer, maar deze keer werd de nul niet gehouden. Sterker nog: het werd 4-1 voor Kortrijk. De coach van Club had het vooral over de wedstrijdl

Aernout Van Lindt in Kortrijk

“We zijn te veel onder druk gebleven in het begin. De 1-0 was op dat moment verdiend. We hadden het moeilijk om er voetballend uit te komen”, begon Preud’homme zijn analyse. “Kortrijk is ook een goede ploeg en ze speelden snel en met veel power.”

Het cruciale moment in de wedstrijd was volgens de coach van Blauw-Zwart de rode kaart voor Tom De Sutter: “Het was geen wedstrijd meer na die rode kaart. We hadden het al moeilijk met 11 tegen 11, met tien konden we niets beginnen.”

“Waarom geel? Ik begrijp het niet”

Over de manier waarop de twee gele kaarten van De Sutter tot stand kwamen had Preud’homme ook wel zijn mening: “Hij verdiende geen rode kaart vandaag. Als ik zie dat er geen goal wordt gegeven bij de vijftal situaties waarin het spel bewust wordt gebroken, en dat er dan geel wordt gegeven voor onschuldige zaken. Waarom is dat? Ik begrijp het niet.”

De tweede strafschop en de tweede rode kaart was de druppel die de emmer deed overlopen: “Het was een frustrerend einde. Ik heb de beelden nog niet bekeken, maar ik denk niet dat het strafschop was bij de laatste fase.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties