Datum: 23/11/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem alleen leider na geweldige tweede helft
Zulte Waregem alleen leider na geweldige tweede helft
Foto: © SC

Zulte Waregem is voor minstens een dag alleen leider in de Jupiler League. Het won na een geweldige tweede helft met 3-1 van KV Mechelen, dat wel kansen had om het op een diefje in hun richting te beslissen.

Aernout Van Lindt in Waregem

Het was jubileumtijd aan de Gaverbeek. Sammy Bossut speelde zijn 200e match voor Essevee, Cordaro zijn 250e in eerste klasse. Beide teams speelden enkele weken geleden Achter de Kazerne nog 2-2 gelijk, nu wou Zulte Waregem thuis winnen en zo 25 op 27 pakken in het Regenboogstadion.

Dat deed het met Naessens - na knieproblemen terug fit - en Caceres in de basis, Habibou moest plaatsnemen op de bank. Bij KV Mechelen zat Van Damme op de bank en mocht Rits starten.

Zulte Waregem veldoverwicht, KV Mechelen op voorsprong

De thuisploeg nam de wedstrijd meteen in handen, maar het kon niet echt doordrukken en bleef te vaak ongeïnspireerd hangen in middenveldspel. KV Mechelen loerde op een tegenaanval en kwam er zo enkele keren vervaarlijk uit.

Het veldoverwicht was voor Essevee, maar het deed er niets mee en na een halfuur kreeg het het deksel op de neus via Mokulu, die een voorzetschot van Cordaro in doel wist te werken. 0-1 KV Mechelen, ook meteen de ruststand want de thuisploeg kon niets meer terugdoen.

Totaalvoetbal na rust

Was het de zware achterstand van Racing Genk in Oostende die Essevee vleugels gaf na de rust? Of was er een donderpreek van Francky Dury tijdens de pauze? Of het besef dat naar Vak X mocht gespeeld worden, waar drie vierden van de goals van de thuisploeg ongeveer vallen? Na de rust denderde Zulte Waregem alvast als een sneltrein.

Van meet af aan was er druk en zo werd het ook meteen 1-1 via Bateau, die een bal van Naessens in eigen doel verlengde. Nog niet voldoende voor Francky Dury, die met drie achterin bleef spelen. Aan de rust had hij Godeau naar de kant gehaald en Skúlason ingebracht. Colpaert schoof naar back links, tot Duplus vijf minuten voor tijd in de match kwam.

Habibou beslist het, Essevee alleen leider

Uiteindelijk was het een andere wisselspeler van Zulte Waregem die het verschil zou gaan maken. Na veel gemiste kansen leek het even nog in de richting van KV Mechelen te kantelen, maar Mokulu verknalde dé kans van de wedstrijd.

Aan de overkant was het wel raak: Habibou schoot van dichtbij snoeihard voorbij Pacovski. Even later wist hij ook nog eens op rechts zich goed vrij te spelen en Conté te bedienen, die maar had binnen te lopen. 3-1, wedstrijd beslist.

Op die manier heeft Zulte Waregem nu 25 op 27 in eigen huis dit seizoen en door het verlies van Anderlecht en Racing Genk is het de winnaar van de avond. Het staat zelfs minstens tot morgen aan de leiding in de Jupiler League. Tot groot jolijt van de fans.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' 6
De fauw Davy A 90' 7
D'Haene Karel   90' 6
Colpaert Steve 90' 6
Godeau Bruno   45' 6
Kums Sven 90' 6
Malanda Junior 90' 6
Hazard Thorgan 90' 6
Conté Ibrahima Sory 90' 7
Caceres Raphaël 59' 6
Naessens Jens 88' 6
  Bank G Beoordeel
Skúlason Ólafur 45' 5
Habibou HabibA   31' 5
Duplus Frédéric 2'  
Verboom Bryan -  
Sylla Idrissa -  
N'Diaye Mamatou -  
Bruzzese Sébastien -  
Dury Francky -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' 3
Vandam Jerry   90' 6
Bateau Sheldon 90' 3
De Witte Seth 90' 6
Ghomsi Antonio 90' 6
Kamavuaka Wilson 90' 6
Destorme David 60' 6
Rits Mats 90' 6
Cordaro Alessandro A   88' 6
Mokulu Benjamin 82' 7
Iddi Abdul-Yakuni   90' 5
  Bank G Beoordeel
Van Damme Joachim 30' 6
Prodell Viktor 8'  
Dialiba Diabang Boubacar 2'  
Van Tricht Wannes -  
Biebauw Wouter -  
Junker Mads -  
Biset Maxime -  
Van Veldhoven Harm -  
Herbeleef Zulte Waregem - KV Mechelen

Vooraf