Reactie De fauw eerlijk: "Had evengoed anders kunnen lopen dankzij kans Mokulu"

De fauw eerlijk: "Had evengoed anders kunnen lopen dankzij kans Mokulu"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem won met 3-1 van KV Mechelen. Het zette - alweer - een achterstand om in een overwinning en komt zo voorlopig aan de leiding in de stand, al kan Standard vanavond terug aan de leiding komen. "Bevestigen is leuk, maar het seizoen is nog lang", aldus Davy De fauw.

Aernout Van Lindt in Waregem

Het ging nochtans niet helemaal van harte vandaag tegen KV Mechelen: "In de eerste helft raakten we er niet doorheen. Ze hadden ons goed bestudeerd en gaven ons weinig ruimte om ons spel te spelen", aldus De fauw.

"In de tweede helft speelden we met drie vanachter en gingen we nog meer druk naar voor zetten. We zijn heel rustig gebleven in alle situaties, dat is ook onze sterkte. Het vertrouwen is er en we wisten dat we het nog konden rechtzetten daardoor. We leren ook uit die Europese matchen, waar je anders moet spelen."

"Seizoen nog lang"

Maar het had ook anders kunnen lopen: "Als het 1-2 wordt bij die kans van Mokulu, dan kan het helemaal anders gaan. Dat is inderdaad waar. Maar we hadden ook nauwelijks kansen weggegeven."

En zo is het een deugddoende overwinning voor Essevee: "Het is goed als je de wedstrijden waar je punten kan verliezen toch kan winnen. Dat we bevestigen is zeker leuk."

Toch is dat nog geen reden tot euforie, vindt de kapitein: "Het seizoen is nog lang. We wilden het gevoel van vorig seizoen terugkrijgen, en dat is van speeldag 1 gelukt. Maar er kan nog veel gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties