Reactie Van Veldhoven duidelijk: "Heb gruwelijke hekel aan tegendoelpunten op standaardsituaties"

Van Veldhoven duidelijk: "Heb gruwelijke hekel aan tegendoelpunten op standaardsituaties"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen kwam op het veld van Zulte Waregem op voorsprong, maar in de tweede helft ging het de boot in. Na de wedstrijd was de coach van KV Mechelen vooral ontevreden over het tweede tegendoelpunt.

Aernout Van Lindt in Waregem

“We waren gekomen om ons spel te spelen. We wisten dat er ruimte zou liggen in de omschakeling, want Essevee staat en speelt aanvallend”, aldus van Veldhoven.

“Maar we waren te slordig op aanvallend vlak, met een aantal overbodige passjes van bijvoorbeeld Destorme. De ruimtes tussen verdediging en middenveld was soms ook te groot. We hebben wel een aantal mogelijkheden gehad, zeker na de 0-1, maar we hebben daar niets mee gedaan.”

“Kans van Mokulu beslissend moment”

“De tweede helft ging Zulte Waregem nog hoger druk zetten”, ging de coach van Mechelen verder.  “Het was echt powerplay, 1 op 1. Het was een stormloop, maar gaandeweg werden wij ook terug dreigender. De kans van Mokulu is een beslissend moment in de wedstrijd”, refereert de bezoekende coach aan een geweldige mogelijkheid voor zijn spits.

Maar het doelpunt viel even later aan de overkant, tot ontsteltenis van Harm van Veldhoven. “Hier verliezen is op zich geen schande, maar ik vond dat er mogelijkheden lagen. We pakken het beslissende doelpunt na een stilstaande fase, dat kan niet. Je kan uitgetikt worden, maar je mag niet op een doelpunt lopen bij een standaardsituatie. Daar heb ik een gruwelijke hekel aan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties