Essevee wil niet rekenen: "Vooral maken dat we niet vierde worden"

Essevee wil niet rekenen: "Vooral maken dat we niet vierde worden"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem speelt morgenavond tegen leider Anderlecht. Mits een overwinning ligt alles mogelijk terug helemaal open. Als Club Brugge en Standard punten laten liggen, zou zelfs de titel nog mogelijk zijn. Maar bij Essevee blijven ze nuchter en willen ze niet te veel gaan rekenen.

“Eerste, tweede of derde? We moeten vooral maken dat we geen vierde worden”, is Francky Dury formeel. “We hebben het goed gedaan in de play-offs, maar zijn er maar met 53 punten aan begonnen. We wilden competitief blijven en daar zijn we in geslaagd, net zoals we de bevestiging hebben gebracht die we wilden brengen.”

Nu rekenen is dan ook niet aan de orde: “Of een 0 op 6 een anticlimax is? Stel dat we 6 op 6 halen, het is allemaal mogelijk. De andere ploegen zijn niet beter dan ons, dus we moeten geloven dat het kan.”

Zal al moeilijk genoeg zijn om twee keer te winnen tegen ploegen die vol voor titel gaan

“We spelen voor de derde plaats”, is ook Steve Colpaert duidelijk. “Mathematisch en rekenen en verhalen met als en indien, daar zijn we niet mee bezig. Het zal al moeilijk genoeg zijn om twee keer te winnen tegen ploegen die voor de titel gaan. Of we daar kunnen van profiteren? Hopelijk wel.”

“De match tegen Anderlecht winnen vergroot onze kansen naar de derde plaats toe. Standard was altijd de favoriet voor mij, maar de beslissing tussen de eerste vier valt weer helemaal op het einde in de laatste twee wedstrijden.”

Morgen kan u op Voetbalkrant.com nog meer lezen van Steve Colpaert. Hij speelt tegen Anderlecht zijn 250e wedstrijd in eerste klasse. Mis het dus morgen niet op onze site.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties