Ligt de toekomst van Alderweireld bij de Engelse top of in Spanje? "Mijn voorkeur ligt in..."

Ligt de toekomst van Alderweireld bij de Engelse top of in Spanje? "Mijn voorkeur ligt in..."
Foto: © Photonews

De Rode Duivels hebben hun eerste (rustige) oefengalop achter de rug op de velden van Neerpede. Toby Alderweireld liep er enorm ontspannen bij. Maar hoe zou je zelf zijn als je een dijk van een seizoen aan het spelen bent...

Cédric De Volder in Neerpede

Toby, ik veronderstel dat je met een grote glimlach naar België bent gereisd? 

"Het is altijd leuk om met een overwinning (Southampton won met 2-0 van Burnley, nvdr.) naar de nationale ploeg af te zakken. Bovendien presteert Southampton momenteel ver boven de verwachtingen. En zelf verkeer ik natuurlijk ook in een goede vorm."

Dat kan je wel zeggen! Je staat ondertussen op de verlanglijst van onder meer Manchester City, Arsenal en Tottenham Hotspur.

"Dat geeft aan dat ik goed bezig ben, hé. Maar mijn toekomst ligt niet enkel in mijn eigen handen. Ik weet zelfs niet hoe concreet die interesse is op dit moment. En trouwens: misschien wil Atlético Madrid me gewoon terug."

Misschien wil Atlético Madrid me gewoon terug

Op White Hart Lane kan je herenigd worden met Jan Vertonghen. Is dat geen leuk perspectief? 

"Dat zou inderdaad een prettige zaak zijn. Maar nogmaals: dat ligt nog ver voor me. Al moet ik wel toegeven dat ik een lichte voorkeur heb voor de Premier League, hoor. Het is de mooiste competitie ter wereld."

Er kwam de voorbije weken nochtans een pak kritiek. Waar ligt het verschil met La Liga? 

"De intensiteit ligt in de Premier League een pak hoger. Ik geef toe dat het daardoor soms klungelig lijkt, maar laat de zestiende van La Liga maar eens tegen de zestiende van de Premier League spelen... Het loopt dit seizoen minder voor de Engelsen in Europa, maar dat is vooral toeval."

En ondertussen ben je met the Saints goed op weg om Europees voetbal te halen.

"We staan momenteel op een Europa League-plaats, hé. Ik vind zelfs dat we hoger mogen mikken. Hopelijk houden we deze spiraal vol."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties