Reactie Gano revancheert zich op ex-trainer: "Mentaal kreeg ik veel klappen"

Gano revancheert zich op ex-trainer: "Mentaal kreeg ik veel klappen"
Foto: © photonews

Maar liefst drie keer scoorde Zinho Gano bij zijn tweede basisplaats van het seizoen. Een seizoen dat voor de Club Brugge-huurling nu pas begint, want om duistere redenen werd hij een heel jaar over het hoofd gezien.

Door Johan Walckiers

Nochtans is het niet makkelijk om de 1m96 grote 21-jarige spits te missen. Een opvallende verschijning die - zoals hij tegen Westerlo bewees - zowel met de rug naar de goal kan spelen als in de diepte gestuurd kan worden. Een raadsel dus waarom de van Brugge gehuurde spits niet meer gebruikt werd.

Zinho, drie keer scoren. Dat moet een droom zijn?

"Het doet enorm veel plezier om ineens een hattrick te maken. Iedere speler hoopt dat als hij zijn kans krijgt."

Dit moet toch ergens revanche zijn op ex-trainer Chibab?

"(voorzichtig) Ja, dat mag je misschien wel zeggen."

Je hebt nog een contract bij Club tot 2016. Je moet je dus nu bewijzen?

"In principe keer ik na dit seizoen terug naar Club. Voor mij is het belangrijk dat ik veel kan spelen volgend seizoen. Dus moet ik me nu in de korte tijd die ik nog heb me bewijzen."

Je hebt bij Moeskroen een moeilijk seizoen gehad. Hoe komt dat?

"Ik weet het ook niet echt. Mentaal was het in elk geval niet makkelijk. Ik moet zeggen dat ik op dat gebied veel geleerd heb dit seizoen. Ik heb heel veel klappen gehad, maar dat heb ik nu ook gehad."

Je speelt tussen de linies, loopt in de ruimte en kan met de rug naar de goal spelen. Zoveel kwaliteit had Moeskroen dit seizoen toch niet?

"Tja, ik heb altijd met de A-kern mogen meetrainen, maar op matchdagen zat ik er steevast niet bij. Toen ik naar hier kwam, had ik dat zeker niet verwacht."

Club moet toch ook niet blij geweest zijn?

"Om eerlijk te zijn, had ik niet veel contact meer met Club. Maar ja, ze hadden het ook anders voor ogen toen ze me uitleenden. Maar ik had mijn handtekening al gezet hé. Ik heb vaak gedacht: 'Wat doe ik hier?'"

Hoe ben je die moeilijke periode doorgekomen?

"Met de steun van familie en vrienden. Ik hoop dat ik nu vertrokken ben en dat ik er in PO 2 nog een paar kan scoren. Zo kan ik misschien interesse voor volgend seizoen opwekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties