Club Brugge krijgt schitterend nieuws in verband met nieuw stadion
Redactie
| 16 reacties

Het nieuwe stadion van Club Brugge krijgt steeds meer vorm

Club Brugge krijgt schitterend nieuws in verband met nieuw stadion
Foto: © photonews

Goed nieuws voor iedereen die Club Brugge én het Belgisch voetbal een warm hart toedraagt: er komt beetje bij beetje schot in het Brugse stadiondossier. Als alles volgens plan verloopt, dan verhuist blauw-zwart in 2019 naar zijn nieuwe tempel.

Uit de ontwerpnota voor het milieueffectenrapport (MER) is gebleken dat als Club een stadion bouwt op de site Blankenbergse Steenweg, dat geen onoverkomelijke hinder met zich zou meebrengen. Met andere woorden: de weg naar een nieuw stadion ligt nu helemaal open voor blauw-zwart. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Nog enkele werkpunten

Maar bij Club hebben ze natuurlijk wel nog werk voor de boeg. Zo moeten er een aantal maatregelen genomen worden om de impact op de natuur, de omliggende bewoning, de landbouw en de mobiliteit te compenseren.

Nog een werkpunt: de parking (voor 7.200 auto’s) zou niet groot genoeg zijn. Daarom zouden nog eens 1.000 extra staanplaatsen moeten bijgemaakt worden. Hoe? Met randparkings langs de N31 en de A11.

Wat met Cercle?

Het rapport gaat ervan uit dat Club en Cercle ook in de toekomst in hetzelfde stadion blijven spelen. Al is het nog niet duidelijk of De Vereniging meestapt in dat verhaal. Bij Cercle zouden ze, als Club vertrekt uit Jan Breydel, het stadion willen verkleinen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties