Na zoektocht van zeven maanden debuteren tegen Club Brugge: "Ik had al een officieuze afspraak met Beerschot-Wilrijk"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Na zoektocht van zeven maanden debuteren tegen Club Brugge: "Ik had al een officieuze afspraak met Beerschot-Wilrijk"
Foto: © SC

De bekerwedstrijd tegen Club Brugge is voor Westerlo een verplicht nummertje middenin de degradatiestrijd. Eén Kemphaan in het bijzonder kijkt wél uit naar de ontmoeting met blauw-zwart: Robin Henkens (27).

Op 2 mei van dit jaar speelde de Limburger zijn laatste wedstrijd voor Waasland-Beveren. Meer dan zeven maanden zocht de middenvelder tevergeefs naar een club.

"Bob Peeters verraste me vorige week met zijn telefoontje", opent Henkens in gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik had niet verwacht dat er nog iets zou bewegen voor de winterstop. Bob en ik hebben in een gelijkaardige situatie samengewerkt bij Waasland-Beveren. We hebben dat toen tot een goed einde kunnen brengen."

Ik ben 27, dit zijn mijn beste jaren

Henkens, die bij Westerlo een contract tot het einde van het seizoen ondertekende, kon na enkele testtrainingen het bestuur overtuigen. Met dank aan Beerschot-Wilrijk waar hij zijn conditie onderhield.

"Ik voelde dat ik nog een hoger niveau kon ambiëren dan Beerschot-Wilrijk. Maar je moet ook de kans krijgen. Ik ben 27, dit zijn mijn beste jaren.  Mentaal was het moeilijk om zo lang te moeten wachten."

Ik moest aan het voetballen geraken, gelukkig kon ik nog in eerste terecht

Robin Henkens

Henkens zat al met plan B in het achterhoofd. "Ik had met Beerschot-Wilrijk een officieuze overeenkomst. Als er in de winterstop niets zou gebeuren, dan zou ik met hen rond de tafel gaan zitten. Ik moest aan het voetballen geraken. Gelukkig kon ik toch nog in eerste terecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties