Van Moer snapt Wilmots niet: "Hij zou niemand uit Belgische competitie mogen meepakken naar EK, behalve deze speler"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
Van Moer snapt Wilmots niet: "Hij zou niemand uit Belgische competitie mogen meepakken naar EK, behalve deze speler"

Marc Wilmots maakte vorige week zijn selectie voor het EK in Frankrijk bekend. Van verrassingen was eigenlijk geen sprake, maar toch is niet iedereen het eens met de keuzes van de bondscoach. 57-voudig Rode Duivel Wilfried Van Moer stelt zich vragen bij de verdediging.

Zo is de voormalige speler van Standard het niet eens met Wilmots’ keuzes op de backposities. “Meunier: dat is voor mij geen international. Totaal niet. Hij is een aanvallende speler die getransformeerd is tot back."

"Meunier mag zijn aanvallende impulsen hebben, maar verdedigend komt hij tactisch en qua plaatsing op dat niveau tekort. Op het EK ga je twee klassen hoger spelen dan in België", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Jordan Lukaku

“Op links geldt voor Jordan Lukaku hetzelfde als voor Meunier: hem vind ik ook geen international. Hij gaat wel, die voorzet op zijn broer in Portugal was prachtig. Maar als je tegen Duitsland of Spanje speelt, heb je goeie verdedigers nodig. Dan zouden Meunier en Jordan Lukaku het heel moeilijk krijgen.”

Matz Sels

Volgens Van Moer komt er dan ook maar één speler uit de Jupiler Pro League in aanmerking om mee te gaan naar het EK. “Ik vind dat Wilmots niemand uit de Belgische competitie kan meepakken, behalve de keeper van Gent, als derde doelman.”

“Jean-François Gillet wordt waarschijnlijk meegenomen voor zijn verdiensten uit het verleden. Maar als je kijkt naar de prestaties van Matz Sels, verdient hij het om erbij te zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties