🎥 Verbist geeft duiding over alle 'handsfases' en heeft steeds hetzelfde oordeel
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 9 reacties

Scheidsrechtersbaas Verbist verklaart de VAR-fases van Gent, Oostende, Beerschot Wilrijk, Westerlo en Kortrijk

🎥 Verbist geeft duiding over alle 'handsfases' en heeft steeds hetzelfde oordeel

Er werd tijdens de afgelopen speeldag veel naar de stip gewezen - al dan niet na tussenkomst van de videoref. In veel gevallen ging het om een handsbal. Scheidsrechtersbaas Verbist gaf duiding bij de fases op de website van de Pro League.

Er is een nieuwe regel omtrent handspel en die levert al meteen veel betwistbare fases op. Zo werd een doelpunt van Vandendriessche (KV Oostende), terecht volgens Verbist, afgekeurd omdat er in en voorgaande fase een bal tegen de doelpuntenmaker zijn arm kwam.

Daarnaast waren er ook enkele gevallen waarbij de bal op de stip ging na een bal tegen de hand of arm. Zo kregen Beerschot Wilrijk (Grisez), Westerlo (Rommens), KV Kortrijk (D’Haene) en AA Gent (Bronn) een strafschop tegen en elke keer was de tussenkomst van de VAR correct deelde Verbist mee.

"Via zijn bovenbeen krijgt Dylan Bronn, die zich breed maakt, de bal tegen de arm die zich in een onnatuurlijke positie bevindt", klonk de motivatie bij de penaltyfout van Bronn.

Criteria

Na het beoordelen van de fases gaf Verbist ook nog eens de richtlijnen mee die de scheidsrechters voor het begin van de play-offs kregen.

Bij handspel moet er rekening gehouden worden met de volgende criteria:

Hand/arm naast het lichaam: geen fout

Hand/arm niet naast het lichaam (away from the body): handspel (ook al komt de bal eerst van een ander lichaamsdeel)

Hand/arm boven de schouder: handspel

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties