Breaking: Pro League schept duidelijkheid over laatste Europese ticket: goed nieuws voor de vierde in PO 1, Anderlecht en Gent hebben lot niet in eigen handen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 45 reacties
Breaking: Pro League schept duidelijkheid over laatste Europese ticket: goed nieuws voor de vierde in PO 1, Anderlecht en Gent hebben lot niet in eigen handen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat KV Mechelen de bekerfinale had gewonnen ontstond er wat onduidelijkheid over wie, bij schrapping van de Europese licentie van Malinwa, het ticket van de bekerfinalist zou krijgen. De Pro League kwam vandaag met duiding.

De competitie zal gewoon verder gaan zoals die nu gepland is, staat er te lezen in een communiqué van de Pro League en de KBVB. Met andere woorden zal de finale op 26 mei gewoon doorgaan. Dan wordt er verwezen naar een UEFA-regel, die luidt dat de club die als hoogste eindigt en geen Europees ticket heeft, toch naar Europa mag.

"Concreet betekent dit dat in deze hypothese het laatste Europese ticket (...) zal worden toegewezen aan de club die als 4de eindigde - als die de testwedstrijd verliest. Als de 4de gerangschikte club de testwedstrijd wint, zal de club die als 5de eindigde het laatste Europese ticket toegewezen krijgen", staat er te lezen in het statement.

Nummer 5 van PO 1 stemt voor nummer 4

De ploegen die het goed doen in PO 2 -Charleroi, STVV en Kortrijk- hadden op een andere regeling gehoopt, waarbij de verliezer van de barragematch ook een Europees ticket zou krijgen.

Het betekent ook dat Gent en Anderlecht, ervan uitgaande dat ze niet meer in de top 4 eindigen, hun lot niet meer in eigen handen hebben. Zij moeten hopen dat de vierde van PO 1 wint tegen de winnaar van PO 2 en dat ze zelf als vijfde eindigen.

De ploeg die vierde wordt in PO 1, Standard en Antwerp zijn de grootste kanshebbers, is verzekerd van een Europees ticket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties