Eén grote vraag die Mazzu nu zal moeten beantwoorden: kan hij het ook anders?

Eén grote vraag die Mazzu nu zal moeten beantwoorden: kan hij het ook anders?
Foto: © photonews

De grote vraag die iedereen zich stelt als Felice Mazzu - wat toch verwacht wordt - de trainer van KRC Genk wordt: 'Kan hij een ploeg ook dominant laten spelen?' Het bestuur van de Limburgers is onder de indruk van zijn tactische kennis, maar nu moet hij het spel zelf maken.

Mazzu krijgt het materiaal ervoor bij Genk. Bij Charleroi had hij een voetbalcultuur gekweekt om vanuit de reactie te spelen en dat werkte wel. Elk seizoen vond hij wel snelle flankspelers die de tegenstander pijn konden doen. Die vertrokken dan meestal op eigen helft om een razendsnelle counter op te zetten.

Bij Genk gaat hij materiaal krijgen dat veel hoger zijn actie wil inzetten. Een Bongonda bijvoorbeeld... Of Ito aan de andere kant. De bedoeling is om grotendeels op de helft van de tegenstander te acteren, zonder ook de defensieve organisatie te vergeten. Hij zal dus een dimensie aan zijn coaching moeten toevoegen.

Hijzelf is overtuigd

Kan hij dat? Zelf beweert hij van wel. In de gesprekken die hij eerder voerde met topclubs liet hij telkens vallen dat hij nog niet de spelers had gekregen om op een andere manier te voetballen. 

Marc Degryse is één van de analisten die zich de vraag ook stelt: "Bij Charleroi speelt hij toch vanuit de organisatie. Dus dat zou een uitdaging zijn om te testen of hij ook aanvallend voetbal kan brengen", klinkt het bij Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties