De strijd om FB-likes: Anderlecht verliest als enige fans, de grote winnaars zijn... Union en Eupen
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

Anderlecht verliest als enige van de Belgische profclubs Facebook-volgers

De strijd om FB-likes: Anderlecht verliest als enige fans, de grote winnaars zijn... Union en Eupen
Foto: © photonews

Het belang van sociale media voor voetbalclubs kan nog amper onderschat worden. Via Facebook, Twitter, Instagram... houden ze tijdens de week het contact met de supporters open. Het gebruik van een goeie strategie is dus doorslaggevend. Iets wat ze blijkbaar bij Union en Eupen begrepen hebben.

Eupen zit zowaar aan plus 110 procent aan Facebook-likes in vergelijking met vorig seizoen. Union Saint-Gilloise is ook straf bezig met +72 procent. En de Europese run van Antwerp heeft hen 31 procent meer likes opgebracht. 

Opvallend is dat Anderlecht, de club met de meeste volgers op Facebook, de enige club is die fans heeft verloren afgelopen seizoen. Nu is dat vooral te wijten aan hun mindere resultaten, maar de fans ergerden zich ook aan de vele marketing- en reclameboodschappen in de slechte tijden. 

Sowieso is het voor de kleinere clubs makkelijker om op sociale media fans bij te krijgen, want de grote clubs zitten zowat aan hun limiet. Dat bewijst Club Brugge, dat ondanks een schitterende 'social media campaign' tijdens de play-offs nog geen twee procent aan likes heeft gewonnen. Genk profiteerde uiteraard van zijn titelwinst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties