kvkKV Kortrijk
antAntwerp
0-1
36' Lior Refaelov (pen)
Datum: 06/02/2020 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Guldensporenstadion
Antwerp bibbert en beeft tegen Kortrijk maar mag dankzij Refaelov naar de Heizel
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Kortrijk
| 359 reacties

Refaelov schiet Antwerp vanop de penaltystip voorbij Kortrijk naar de bekerfinale

Antwerp bibbert en beeft tegen Kortrijk maar mag dankzij Refaelov naar de Heizel

KV Kortrijk heeft het Antwerp héél lastig gemaakt, maar het bekeravontuur einidigt voor de Kerels in de halve finale. De druk op de Antwerp-defensie na de strafschopgoal van Refaelov was bijwijlen immens, maar de Great Old hield stand. Op 22 maart staat RAFC tegenover Club Bugge in Brussel.

Antwerp wist waar het voor stond in het Guldensporenstadion: scoren zonder de geschorste Mbokani. Gano was zijn vervanger en kreeg Benson, Refaelov en Lamkel Zé in steun. Ook Defour en Juklerod stonden aan de aftrap. Yves Vanderhaeghe rekende op Kagé, Mboyo en Moffi, de Kerels in vorm.

Met enkele lange ballen op Gano kon Antwerp snel terreinwinst boeken, maar veel doelgevaar vloeide daar niet uit voort. Op aangeven van Defour kon de boomlange spits ook eens in de grote rechthoek koppen, maar hij trof de arm van Tuta. Laforge noch de VAR zagen er een strafschop in. De bal was duidelijk tegen de arm, hier zal nog fel over gediscussieerd worden.

Bij Antwerp zagen ze er duidelijk handspel in. Het duurde dan ook niet lang voordat er “Dief” en “Voetbalbond Maffia” uit het bezoekersvak werd geroepen. Toen Benson opnieuw om een penalty schreeuwde voor handspel van Derijck ging de bal wel op de stip. Refaelov trapte door het midden en Jakubech, twee weken geleden stopte hij nog de elfmeter van Lamkel Zé, koos een hoek. 0-1 en de rollen waren omgedraaid: Kortrijk moest op zoek naar een goal.

De Kerels staken hun neus ook een paar keer aan het venster in de eerste periode. Bolat verkeek zich niet op een afgeweken schot van Julien De Sart, de enige De Sart tussen de lijnen overigens, en moest zich een keer strekken op een kopbal van Mboyo. Moffi zat in de tang bij Arslanagic en Hoedt.

Van bij het eerste fluitsignaal probeerde Kortrijk de bezoekers bij de keel te grijpen, voortgestuwd door het enthousiasme van de spionkop. Toch altijd een wapen om richting de eigenfans te mogen spelen. Het zorgde voor enkele hete standjes voor de neus van Bolat, maar niet voor uitgespeelde kansen. Het was dan ook even schrikken toen Gano, op een eiland spelend, uit het niets op de deklat schoot.

Ook Refaelov trof het doelhout. Hij trapte een opwippertje van Lamkel Zé in een tijd op de buitenkant van de paal. De tijd begon te dringen en de druk op de Antwerpse defensie begon toe te nemen bezwijken deed de Great Old niet. De ingevallen Seck haalde op heroïsche wijze een bal van de lijn. Het mocht niet zijn voor Kortrijk! Baby pakte nog geel in de slotfase waardoor hij de finale mist. Die speelt Antwerp op 22 maart tegen Club Brugge.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Jakubech Adam 90' -
Azouni Larry 90' -
Derijck Timothy   90' -
Tuta 90' -
D'Haene Kristof 90' -
De Sart Julien 90' -
Van der Bruggen Hannes 73' -
Kage Hervé 61' -
Lepoint Christophe 70' -
Mboyo Ilombé 90' -
Moffi Terem   90' -
  Bank G Beoordeel
Selemani Faïz 29' -
Stojanovic Jovan 20' -
Makarenko Yevgen 17' -
Hornby Fraser -  
Bruzzese Sébastien -  
Batsula Andriy -  
Kovačević Vladimir -  
Ezekiel Imoh -  

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan 90' -
De Laet Ritchie 90' -
Hoedt Wesley 69' -
Arslanagic Dino 90' -
Juklerød Simen 90' -
Haroun Faris 90' -
Defour Steven 67' -
Benson Manuel 74' -
Refaelov Lior 90' -
Lamkel Ze Didier 90' -
Gano Zinho 90' -
  Bank G Beoordeel
De Sart Alexis 23' -
Seck Abdoulaye 21' -
Baby Amara   16' -
Mirallas Kevin -  
Teunckens Jens -  
Buta Aurélio -  
Rodrigues Ivo -  
Herbeleef KV Kortrijk - Antwerp

Vooraf