kvkKV Kortrijk
antAntwerp
0-1
36' Lior Refaelov (pen)
Datum: 06/02/2020 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Guldensporenstadion

Herbeleef KV Kortrijk - Antwerp (Beker van België)

Volg de match tussen KV Kortrijk en Antwerp live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 359 reacties...

Yves Vanderhaeghe vervangt de geschorste Golubovic voor Azouni en kiest voor Moffi als aanvalsleider. Bölöni laat De Sart en Buta op de bank starten voor Juklerod en Defour. Refaelov, Benson en Lamkel Zé moeten Gano van toevoer voorzien. Na de 1-1 in de heenmatch moet Antwerp vanavond scoren.
1
KV Kortrijk-Antwerp: 0-0
20:45
Aftrap! Wie vervoegt Club Brugge in de bekefinale: Kortrijk of Antwerp?
Gano trapt de partij op gang.
5
Er hangt een leuk sfeertje in het Guldensporenstadion, dat lekker gevuld is.
6
Gano claimt handspel, hier gaat de VAR moeten tussenkomen.
7
Laforge wijst het appel af. Goede voorzet wel van De Laet op Gano.
9
Eerste goede tegenprik van de Kerels, maar de voorzet van De Sart is niet naar behoren. Doeltrap.
12
Kortrijk versiert een eerste corner. Kagé vindt het hoofd van Mboyo, maar die kan er niet goed bij.
14
"Voetbalbond maffia" rolt uit het Antwerp-vak
"Dief" en "Voetbalbond Maffia" rolt uit het bezoekersvak. Zij vonden het een strafschop, Laforge niet.
15
De Sart knalt en de bal wijkt nog af. Bolat legt zijn lichaam goed achter de bal.
19
Refaelov waagt zich aan een schot na een goede interceptie. Een afzwaaier.
21
Lamkel Zé verstuurt een voorzet waar nietmand bij kan. Benson pikt op aan de zijlijn, maar hij verliest de bal na goed combineren met Defour.
23
Gano knikt een voorzet van Benson naar beneden. De bal botst een meter naast de kooi van Jakubech.
25
Een rollertje van Lamkel Zé wordt makkelijk opgeraapt door de doelman van Kortrijk.
28
Bolat moet zich strekken
Bolat moet zich strekken op een kopbal van Mboyo.
33
Nog een penalty claim bij Antwerp. Nu door Benson en opnieuw voor handspel. De plastic bekertjes vliegen op het veld, dat is wel niet goed.
34

Penalty
Penalty voor Antwerp
Ditmaal legt Laforge de bal wel op de stip. Refaelov gaat trappen.
36

Goal
Doelpunt van Lior Refaelov
Twee weken geleden bracht Jakubech redding op de penalty van Lamkel Zé. Refaelov zet de elfmeter wel om.
36
 Gele kaart voor Timothy Derijck
Handspel
38
Gano kapt zich vrij en legt aan. Ver naast en over.
41
De rollen zijn omgekeerd. Kortrijk moet nu scoren!
43
Kagé en Defour staan neus aan neus. Laforge moet komen blussen.
45
Een afgeweken schot van Haroun valt niet gek ver naast de goal.
45+2
Benson schiet in de armen van Jakubech.

Scheidsrechter
Rust
KV Kortrijk - Antwerp: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:35
Kortrijk moet scoren in de tweede helft
Twee keer bal tegen de arm in de Kortrijkse zestienmeter en één penalty: dat is de eerste helft van Kortrijk - Antwerp heel kort samengevat. Refaelov zette de strafschop om. Kortrijk moet scoren in de tweede helft om minstens verlengingen uit de brand te slepen.
46
Kan Kortrijk verlengingen (of meer) uit de brand slepen?
Kagé geeft de aftrap. Nog 45 minuten (of 75) bekervoetbal en we kennen de tweede finalist.
21:50
Benson duikt op in de rug van D'Haene en knalt vanuit een schuine hoek naast.
49
De thuisploeg zet hoog druk en laat achterin wel wat ruimte.
52
De lat houdt Gano van de 0-2
Gano staat er helemaal alleen voor en doet het bijna perfect. Zijn schot spat uiteen op de deklat.
53
Kortrijk speelt nu naar de eigen spionkop en speelt op enthousiasme.
56
Bolat plukt een voorzet van Mboyo uit de lucht.
59
Net geen fenomenale goal van Refaelov
Lamkel Zé met een opwippertje dat Refaelov in een tijd op de slof kan nemen. Dat doet de Israëliër ook... buitenkant paal.

63
Arslanagic moet geblesseerd het veld verlaten en krijgt een bierdouche van de Kortrijk-fans. Seck is zijn vervanger.
65
Refaelov ziet de zee opengaan en besluit zelf. Een metertje naast, maar zijn mee opgerukte ploegmaats zijn boos.

70
Benson gaat buitenom en ziet zijn schot ver naast gaan.
71
Makarenko maakt zijn wederoptreden
Makarenko komt op het veld voor Van der Bruggen.
73
Vervangen Hannes Van der Bruggen
Ingevallen Yevgen Makarenko

73
Haroun staat moederziel alleen voor de kooi, maar hij is geen doelpuntenmaker. Hij raakt zijn kopbal helemaal verkeerd.
74
Vervangen Manuel Benson
Ingevallen Amara Baby

77
De decibels gaan de lucht in als Kortrijk een corner krijgt.
78
De druk neemt ook toe, maar Antwerp bezwijkt niet.
84
Bal van de lijn gered
Antwerp buigt onder de druk, maar breekt niet. Hoe lang kunnen ze dit nog volhouden?
88
Selemani mikt maar enkele centimeters over.
90
 Gele kaart voor Amara Baby

90+1
6' extra tijd
90+5
Seck werkt nog maar eens een bal weg! Wat een invalbeurt van de verdediger.
90+6
Einde! Antwerp - Club Brugge is de bekerfinale
Wat een tweede helft. Kortrijk zette erg veel druk, maar scoren lukte niet. Antwerp gaat op 22 maart naar de Heizel.